ALETES DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I MEL

aletes de pollastre

Aletes de pollastre amb salsa de soja i mel

Les aletes de pollastre que us portem avui són d’aquestes receptes per llepar-se els dits. I ho diem literalment, encara que si sou una mica més fins podeu utilitzar ganivet i forquilla. És una de les receptes preferides de les nostres filles i veure repelar els ossos de les aletes de pollastre amb aquestes cares tacades ens omple d’orgull i satisfacció. La salsa de soja i la mel li donen gust i un color peculiar a les aletes de pollastre, us sorprendrà !!

INGREDIENTS PER A LES ALETES DEPOLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I MEL (4 persones):

  • 20 aletes de pollastre
  • 4 patates grans
  • 2 cebes
  • 125ml de salsa de soja
  • 70 g de mel
  • gingebre
  • 200 ml brou de pollastre
  • 120ml de brandi o conyac
  • Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ DE LES ALETES DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I MEL:

  1. Preescalfem el forn a 180 ºC
  2. Pelem i tallem les patates a rodanxes de 1/2 cm d’ample com a màxim.
  3. Pelem i tallem les cebes.
  4. Untem dues safates de forn amb oli. (A nosaltres en una safata no ens caben totes les aletes de pollastre).
  5. Salpebrem les patates i les cebes i les col·loquem en les safates.
  6. Tornem a posar una mica d’oli per sobre.
  7. A continuació posem a sobre les aletes  salpebrades prèviament.
  8. Afegim el brou de pollastre i el brandi per sobre.
  9. I ho posem a coure. (En el nostre forn estan en 1 hora o 1  1/4 hora)
  10. Barregem en un got la salsa de soja i la mel i reservem.
  11. I ara ve el secret de la nostra recepta.

En el nostre cas com tenim dues safates d’aletes de pollastre, hem de fer peripècies perquè ens surtin totes al punt. A continuació us descrivim els passos que seguim (a veure si us ho expliquem  d’una manera que s’entengui 🙂 ):

  1. Als 15 minuts d’estar al forn canviem la safata de dalt per la de baix.
  2. Deixem coure 15 minuts més i a continuació donem la volta a les aletes de pollastre, afegim la meitat de la barreja de soja i mel i ratllem per sobre una mica de gingebre. De nou ho posem al forn, tornant a canviar les safates de posició.
  3. Tornem a enfornar 15 minuts més i de nou  realitzem el pas 2.
  4. Uns altres 15 minuts més de forn i les nostres aletes de pollastre estaran per llepar-se els dits!!

Nota: Si algun dia feu aquesta recepta us recordareu del sabor que deixen, però també us recordareu de l’increïble gust que han agafat les patates, nedant 1 hora en un mar d’aromes.

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

ten − 2 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.