ALETES DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I MEL
aletes de pollastre
Les aletes de pollastre que us portem avui són d’aquestes receptes per llepar-se els dits. I ho diem literalment, encara que si sou una mica més fins podeu utilitzar ganivet i forquilla. És una de les receptes preferides de les nostres filles i veure repelar els ossos de les aletes de pollastre amb aquestes cares tacades ens omple d’orgull i satisfacció. La salsa de soja i la mel li donen gust i un color peculiar a les aletes de pollastre, us sorprendrà !!
INGREDIENTS PER A LES ALETES DEPOLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I MEL (4 persones):
- 20 aletes de pollastre
- 4 patates grans
- 2 cebes
- 125ml de salsa de soja
- 70 g de mel
- gingebre
- 200 ml brou de pollastre
- 120ml de brandi o conyac
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ DE LES ALETES DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA I MEL:
- Preescalfem el forn a 180 ºC
- Pelem i tallem les patates a rodanxes de 1/2 cm d’ample com a màxim.
- Pelem i tallem les cebes.
- Untem dues safates de forn amb oli. (A nosaltres en una safata no ens caben totes les aletes de pollastre).
- Salpebrem les patates i les cebes i les col·loquem en les safates.
- Tornem a posar una mica d’oli per sobre.
- A continuació posem a sobre les aletes salpebrades prèviament.
- Afegim el brou de pollastre i el brandi per sobre.
- I ho posem a coure. (En el nostre forn estan en 1 hora o 1 1/4 hora)
- Barregem en un got la salsa de soja i la mel i reservem.
- I ara ve el secret de la nostra recepta.
En el nostre cas com tenim dues safates d’aletes de pollastre, hem de fer peripècies perquè ens surtin totes al punt. A continuació us descrivim els passos que seguim (a veure si us ho expliquem d’una manera que s’entengui 🙂 ):
- Als 15 minuts d’estar al forn canviem la safata de dalt per la de baix.
- Deixem coure 15 minuts més i a continuació donem la volta a les aletes de pollastre, afegim la meitat de la barreja de soja i mel i ratllem per sobre una mica de gingebre. De nou ho posem al forn, tornant a canviar les safates de posició.
- Tornem a enfornar 15 minuts més i de nou realitzem el pas 2.
- Uns altres 15 minuts més de forn i les nostres aletes de pollastre estaran per llepar-se els dits!!
Nota: Si algun dia feu aquesta recepta us recordareu del sabor que deixen, però també us recordareu de l’increïble gust que han agafat les patates, nedant 1 hora en un mar d’aromes.
SALUT I BON MENJAR!!