Arròs cremós amb bolets i castanyes

arròs cremós 

arròs cremós amb bolets i castanyes

Arròs cremós amb bolets i castanyes, amb aquesta recepta ens estrenem en un petit projecte de l’Abril de April’s Kitch i de l’Aisha de La cocina de Aisha. Elles ens proposen un cuiner/ra reconegut i tots els participants busquem informació sobre aquests xefs i fem una recepta d’ells o inspirada en ells. D’aquest projecte en diuen  cooking the chef .

coocking-the-chef

Dit tot això ens estrenem aquest mes amb els Germans Torres, un tàndem de cuiners d’alçada, però no només pel fet que últimament estan aconseguint reconeixement a nivell mundial si no perquè la seva cuina es crea i es realitza al Dos Cielos, un restaurant a la planta 24  de l’hotel Meliá Barcelona Sky.

En aquesta ocasió hem escollit un plat que vàrem veure en un reportatge del programa “els fogons de la Lali” de BTV a la cuina del Dos Cielos amb en Sergio Torres i que va de maravella amb  l’època en que estem, la tardor. Ells ens portaven un arròs cremós amb bolets i fruits verds, i nosaltres l’hem adaptat al nostre gust amb el nostre toc.

YouTube Preview Image

INGREDIENTS PER FER ARRÒS CREMÓS AMB BOLETS I CASTANYES ( per a 4 persones):

  • 400g d’arròs bomba
  • 1 ceba
  • 1/2 got de vi ranci
  • 2L de brou d’escudella (es pot fer servir brou de verdures o de pollastre)
  • 20-30 castanyes
  • 1 grapat d’anacards
  • 50g de mantega
  • 80 g de rossinyols
  • 80g de trompetes de la mort
  • 15g de ceps deshidratats
  • 80g de barreja de bolets petitons
  • sal, oli i pebre

ELABORACIÓ PER FER ARRÒS CREMÓS AMB BOLETS I CASTANYES:

  1. En primer lloc posem a hidratar els ceps en un bol amb aigua durant 1 hora o més.
  2. Fem un tall a les  castanyes i les posem  en un bol amb tapa cobertes d’aigua. Les portem al microones a màxima potència durant 15-20 minuts. Un cop passat aquest temps les traiem i les pelem ( les deixem refredar una mica, però les hem de pelar quan encara estiguin ben calentetes). Les reservem.
  3. Posem una olla al foc amb una mica d’oli  i coem  una ceba tallada en trossets petits durant uns 25- 30 minuts per tal d’obtenir una ceba caramel.litzada. Hem d’anar afegint una mica de brou a la ceba perquè no se’ns cremi. ( Hem de tenir paciència per fer la ceba però, feu-me cas que el resultat final  serà un altre).ceba
  4. Portem el brou a punt d’ebullició i el mantenim calent durant tot el procés de cocció de l’arròs.
  5. Un cop tenim la ceba a punt afegim l’arròs i el sofregim durant 2 minutets sense deixar de remenar.
  6. Al cap de 2 minuts afegim 1/2 got de vi ranci i deixem que evapori l’alcohol.
  7. A continuació anem  afegint el brou només fins a cobrir l’arròs i esperem a que ho absorbeixi per complert sense deixar de remenar ( com si féssim un Risotto). Voldrem que desprengui el midó per donar-li cremositat a l’arròs. Anirem fent aquest pas fins  al final. Els temps de cocció de l’arròs serà entre 15-18 minuts aproximadament.
  8.  Quan portem 10 minuts de cocció afegim tots els bolets tallats com més ens agradi i li afegim les castanyes i els anacards. Seguim removent l’arròs i rectifiquem de sal.
  9. I ara ve  el toc que us farà triomfar amb l’arròs cremós amb bolets i castanyes. Quan quedin uns 2 minuts, que l’arròs està quasi fet, afegim la mantega, una mica de pebre i l’aigua d’hidratar els ceps. D’aquesta aigua afegirem la quantitat que nosaltres vulguem fins obtenir la textura de cremositat que més ens agradi.

Aquest arròs cremós amb bolets i castanyes es ben fàcil de fer i sorprendrà als convidats que portem a casa. Aquesta recepta ens permet girar-la una mica i transformar-la en risotto de bolets i castanyes afegint una mica de nata o més mantega i formatge parmesà al final. Podem agafar la base d’aquesta recepta i si li afegim tomàquet, farigola, romaní  i conill a trossos al sofregit la podem transformar en un arròs de muntanya de tardor,…. en fi, que ens escalfem i podriem estar fins demà donant idees,….això ja depèn de vosaltres, deixeu córrer la  imaginació a la cuina!!

Totes les receptes relacionades amb el repte de Novembre dels Germans Torres del cooking the chef les podeu veure a Cooking the chef/hermanos Torres

SALUT I BON MENJAR!!

17 Comments

  1. À Table! con Carmen
    05/12/2016 @ 18:36

    Nunca se me había ocurrido añadirle castañas al arroz, pero a ti te ha quedado genial, junto a las setas un plato rico y de lo más otoñal.

    B7ssss

    Reply

    • Cuinateca.cat
      06/12/2016 @ 11:32

      Gracias Carmen, queríamos darle el toque otoñal.

      Reply

  2. Libia
    05/12/2016 @ 18:40

    UN plato muuy otoñal, debe de estar riquísimo!!

    Reply

    • Cuinateca.cat
      06/12/2016 @ 11:34

      La verdad es que da gusto comerse este plato viendo como caen las hojas desde la ventana del comedor. Gracias.

      Reply

  3. Montse femcuinetes
    06/12/2016 @ 00:09

    Molt bo.

    Reply

    • Cuinateca.cat
      06/12/2016 @ 11:35

      Gràcies Montse,…ho era!!

      Reply

  4. maria
    06/12/2016 @ 21:41

    Muy rico e interesante, nunca lo hubiera creido: ¡Castañas en el risotto! En cuanto pueda lo probaré. Por cierto yo también escogí castañas en este reto y también mezcladas con setas. ¿No es inclreible?
    mi blog: mariapatatafria https://mariaberenjena.wordpress

    Reply

    • Cuinateca.cat
      23/12/2016 @ 18:15

      Gracias Maria, nos gusta jugar con los productos de temporada. Un saludo!!

      Reply

  5. Blanca
    07/12/2016 @ 10:52

    Ohhh quin platàs heu fet! Un arròs deliciós i 100×100 de tardor. Una pregunta, les castanyes creieu que servirien unes d’aquetes que ja venen cuites? Es que en tinc una bossa a casa i mai se on fer-les servir 😉
    Heu entrat per la porta gran, us felicito.
    Un petó

    Blanca

    Reply

    • Cuinateca.cat
      23/12/2016 @ 18:16

      Hola Blanca, gràcies pel comentari. Hi tant que poden servir aquestes castanyes. mentres estiguin una mica cuites.

      Reply

  6. Hirma
    07/12/2016 @ 19:13

    la pinta és espectacular, m’has creat una necessitat de fer-ho!! enhorabona, es veu de fàbula
    un petó

    Reply

    • Cuinateca.cat
      23/12/2016 @ 18:17

      Gràcies Hirma. Quan ho fagis t’encantarà!! Salutacions

      Reply

  7. Glòria
    08/12/2016 @ 00:52

    Quin luxe d’arròs.
    Espectacular!
    Ptnts
    Glòria

    Reply

    • Cuinateca.cat
      23/12/2016 @ 18:18

      Gràcies Gloria. estava boníssim!!.
      Salutacions.

      Reply

  8. La cocina de Mar
    08/12/2016 @ 15:13

    M’agradat molt aquesta combinació de ingredients.
    Ens trovem la propere. Petons

    Reply

    • Cuinateca.cat
      23/12/2016 @ 18:20

      Gràcies !! Combinacions de tardor per un arròs cremós.
      Salutacions.

      Reply

  9. Concha Martínez
    14/12/2016 @ 21:30

    Con lo arrocera que soy yo, este plato me lo guardo ahora mismo en la carpeta de pendientes porque la combinación es muy atractiva. Enhorabuena por la elección.
    Besos

    Reply

Podeu deixar el vostre comentari

*

eight − four =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.