COCA DE CREMA PER SANT JOAN

coca de crema de sant joan

La coca per excel.lència de Sant Joan, la Coca de crema amb fruites confitades. Almenys a casa nostre és la que més ens agrada.

Abans de fer aquesta coca de crema havíem fet una altre però, encara que de sabor estava increïble, li faltava més esponjositat. Gràcies als consells del forner de la nostra fleca, Forn Ribas de La Llagosta, hem pogut perfeccionar aquesta magnífica coca de crema que volem compartir amb vosaltres.

INGREDIENTS PER LA COCA DE CREMA:

  • 450g farina de força
  • 40g de llevat de fleca
  • 80g llet sencera
  • 60g sucre
  • 100g mantega
  • 3 ous (2 per la massa i 1 per pintar la coca)
  • 1 llimona 
  • 75g anís ( l’anís del mono de tota la vida)
  • 5g sal
  • 15g essència de vainilla
  • Crema pastissera ( podeu mirar la nostra recepta de crema pastissera)
  • Ametlles crocanti ( podeu fer servir ametlles normals tallades)
  • Fruites confitades

ELABORACIÓ PER LA COCA DE CREMA:

  1. Dissolem el llevat i el sucre amb la llet temperada ( uns 30-35 ºC ).
  2. En un bol fons barregem la farina tamisada amb la sal.
  3. A continuació afegim la llet amb el llevat d’abans amb la farina i removem tot una miqueta.
  4. Ara incorporarem 2 ous, l’anís, l’essència de vainilla i la pell ratllada de mitja llimona.
  5. Removem tot amb una cullera o una espàtula per tal de que tots els ingredients es barregin bé.
  6. Deixem reposar 15 minuts tapat amb un drap.
  7. Passat aquest 15 minuts afegim la mantega, que haurà d’estar a temperatura ambient.
  8. Seguim removent per incorporar bé la mantega.
  9. I ara ve l’hora d’amassar. Tindrem una massa enganxosa, però no us preocupeu, poc a poc obtindrem una massa fina i elàstica
  10.  Amassarem amb la tècnica de Richard Bertinet, agafant-la d’una punta, estirant cap amunt, i mentres l’obrim la tornem a deixar a la taula. Uffff sembla molt complicat ehh? Doncs no, és ben fàcil , mireu el vídeo que us pengem i després continuem. Veureu que fàcil és!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dd1qnQyEBQg[/youtube]

   11.   Després d’haver-la treballat ara l’haurem de deixar en repòs, tapat amb un drap fins que dobli el seu volum. ( entre 30-90 minuts , depenent de la temperatura i l’humitat de l’ambient).

   12.  Un cop hagi doblat el seu volum, tornem a amassar una mica, no gaire, per treure l’aire. (uns 2-3 minutets) i farem la forma de la coca que vulguem amb l’ajut d’un corró. La deixarem d’un centímetre  o centímetre i mig de grossor.

   13.  La deixarem tapada fins que dobli o tripliqui el seu volum.(30-45 minuts) a la safata del forn a sobre del paper d’enfornar antiadherent.

   14.  Prescalfem el forn a 190 ºC.

   15.  Un cop hagi pujat la massa serà hora de maquillar-la: La pintarem amb un pinzell amb ou batut, li posarem la crema per sobre com més ens agradi, li posarem les fruites confitades i les ametlles crocanti. Aleshores afegirem sucre per sobre, sobretot allà on no tinguem res a sobre.

  16. Baixarem la temperatura del forn  a 180 ºC i la enfornarem entre 10-15 minuts.

  17.  Un cop tinguem la coca de crema feta esquitxarem per sobre amb més anís per tal de aromatitzar-la i donar-li un toc brillant de pastisseria de les bones.

Aneu escalfant fogons i bona revetlla de Sant Joan!!

SALUT I BON MENJAR!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *