CREMA DE CARBASSA AMB CROSTONS DE FORMATGE DE CABRA I CRUIXENT DE PERNIL

crema carbassa

Entre setmana solem sopar coses suaus com amanides, verdures, peix, … i cremes com aquesta de carbassa. Sempre intento posar algun ingredient extra per donar la nota i que sigui diferent. En aquesta recepta afegim uns crostons amb formatge de cabra fos i vidres de pernil cruixents. A sobre, ho he presentat en la seva pròpia carbassa, …. les meves filles han al · lucinat!!

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES:

  • 2 Carbasses petites
  • 2 Porros
  • 2 Pastanagues
  • 2 Patates petites o 1 gran
  • 1 Ceba
  • 2 Talls de formatge de cabra
  • 6 Talls de pernil serrà o ibèric
  • 6 Llesques de pa
  • Oli, sal, nou moscada i pebre

ELABORACIÓ:

  1. Tallem les carbasses per la part de dalt de manera que ens quedi una tapa i un recipient amb elles. Si no se’ns manté en peu tallem una mica la base fins que quedi dreta.
  2. Buidem les carabasses rebutjant les llavors i guardant tota la carn que puguem de l’interior. Intentem aprofitar tota la carn sense foradar la part exterior.
  3. Pelem i netegem els porros, les pastanagues, les patates i la ceba.
  4. Les tallem a daus mitjans i les posem a bullir juntament amb tota la carn de la carbassa fins que estiguin fetes. (entre 15-20 minuts).
  5. Un cop bullides les escorrem i guardem uns 500ml d’aquest brou.
  6. Triturem tot sense el brou i un cop triturat li anem afegint el brou segons ens agradi .
  7. Acabem incorporant una cullarada d’oli, mitja cullaradeta de nou moscada, una mica de pebre i rectifiquem de sal al nostre gust.
  8. Reservem tapant la crema de carbassa.

Per fer els crostons :

  1. Tallem 6 llesques de pa i les fregim en oli ben calent. Un cop fetes les deixem escorrent en paper absorbent.
  2. Posem talls de formatge de cabra sobre de les llesques i ho fonem  al microones.
  3. Un cop fos les deixem refredar i les tallem a daus petits, reservem.

Per fer els cruixents de pernil :

  1. En un plat posem paper de forn i a sobre els talls de pernil sense sobreposar un tall amb un altre.
  2. Tornem a cobrir amb un altre tros de paper d’enfornar i posem un plat damunt perque faci de pes.
  3. A continuació ho posem al microones a màxima potència d’1 a 2 minuts.
  4. Deixem refredar sobre una altra superfície.
  5. I ara només queda emplatar, encara que en el nostre cas emplatarem en la pròpia carbassa. Posem la crema de carbassa a dins i a continuació els crostons de formatge. Finalment trenquem el cruixent de pernil i posem la tapa de la carbassa a sobre.

No és una recepta complicada però és molt lluïda i és una barreja de sabors a cada cullerada. De sobte et trobes el contrast dolç de la carbassa amb el cruixent de pernil saladet i després et trobes un altre cruixent de crostó amb la cremositat i acidesa del formatge de cabra, …. fantàstic!!

NOTA: El cruixent de pernil també es pot fer al forn a 200 º C durant uns 20 minuts aprox. de la mateixa manera, posem una safata de forn, després paper d’enfornar, a sobre el pernil, una altra vegada paper i una altra safata sobre per fer pes. Una altra forma és fer-ho en una paella però cal tenir compte perquè queden molt pujats de sal.

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

four + six =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.