Crema de porros o Vichyssoise

crema de porros

La crema de porros és la recepta per excel.lència de la Lopes (la mama de la casa). No hi ha setmana que les nostres filles li demanin a la seva mare que la fagi.

Es  una recepta molt fàcil de fer i la veritat que tant freda com calenta aquesta crema de porros té un sabor peculiar. Us animem a fer-la i si pot ser amb l’ajuda dels nens millor, així  a l’hora de veure el plat a la taula el veuran amb altres ulls.

INGREDIENTS PER FER CREMA DE PORROS (per a 4 persones):

  • 5 porros de bona mida
  • 1 ceba tendra
  • 1 patata
  • 1 litre de brou de pollastre
  • mantega (el gruix d’un dit)
  • 200 ml de nata líquida per cuinar
  • sal

ELABORACIÓ PER FER CREMA DE PORROS:

  1. El primer que farem és posar a escalfar el brou de pollastre a foc molt suau. Així el tindrem calentet per quan ho necessitem.
  2. Després netegem els porros i la ceba tendra i pelem la patata. Ho tallem tot a trossets mitjanets. Nosaltres traiem la part verd del porro i la punta i fem un tall pel mig, de dalt a baix, per tota la llargada del porro.
  3. Després tallem a rodanxes les dues meitats. La ceba tendra la tallem per la meitat i després a trossos petits. I la patata la fem en daus, no importa si queden desiguals.
  4. Posem una cassola a foc mig i tirem la mantega. Quan s’hagi desfet fiquem els porros, la ceba i la patata i li tirem la sal. Donem unes quantes voltes i deixem que es vagi quedant tovet, aproximadament uns 8-10 minuts.preparacio-crema-de-porros
  5. Quan passi aquest temps li tirem el brou de pollastre que tindrem calentet perque l’hem posat a escalfar al principi de tot. Ha de bullir fins que la patata estigui cuita, aproximadament uns 10-12 minuts més. (El temps és relatiu, depèn de la intensitat del foc i de cada cuina, no feu gaire cas).preparacio-crema-de-porros2
  6. Un cop estigui tot cuit tanquem el foc i ho deixem reposar uns minuts. A continuació afegim la nata líquida a la vegada que anem triturant els porros, la ceba, la patata i el brou que ha quedat. No cal posar-ho en un altre recipient, ho podeu fer a la mateixa cassola. No tingueu pressa i tritureu una bona estona perque quedi el més desfet possible.preparacio-crema-de-porros3
  7. Seguidament ho passem pel “xino”. Aquest pas es pot saltar si no us molesta trobar algun fil o alguna pell. Nosaltres recomanem fer-ho perque la crema, un cop s’ha passat pel “xino” queda molt més suau i agradable al  paladar.

Doncs ja tenim la nostra crema de porros o “vichyssoise”. Només queda emplatar i gaudir.

Nota: Si us agrada una textura més gruixuda, més tipus crema, podeu afegir 1 patata més. Així quedarà més espès. Es pot menjar tant en fred com en calent. Originalment es pren freda, però a nosaltres ens agrada tant que no volem esperar! També se li pot afegir una mica de pebre si voleu donar un toc picant.

Salut i bon menjar!

Podeu deixar el vostre comentari

*

eighteen + 12 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.