Cua de bou amb bolets en garnatxa de vinyes velles

Cua de bou

cua de bou

Cua de bou,…Ens ha vingut de gust fer aquesta recepta de cua de bou guisada amb bolets i patates, així li anem  donant la benvinguda a la tardor.

Per guisar aquesta recepta de cua de bou hem utilitzat un vi de garnatxa de vinyes velles de més de 40 anys del Priorat. Per poder aconseguir aquest magnífic plat es necessita temps, així que és ideal per un cap de setmana sense plans i gaudir de la cuina. Ànims, que val la pena!!!

INGREDIENTS PER LA CUA DE BOU AMB BOLETS EN GARNATXA DE VINYES VELLES (Per a 4 persones):

  • 1kg 1/2 de Cua de bou
  • 3 pastanagues
  • 2 tomàquets
  • 2 cebes
  • 3 porros
  • 1 pebrot vermell
  • Farina (per enfarinar les cues de bou)
  • Herbes aromàtiques (farigola, romaní i orenga)
  • 1 ampolla de vi negre (garnatxa vinyes velles )
  • 3 dents d’all
  • 10 g de gingebre
  • 1 L de brou de carn
  • Un grapat de bolets
  • 4 patates grans
  • 4 fulles de llorer
  • oli, sal i pebre

ELABORACIÓ PER LA CUA DE BOU AMB BOLETS EN GARNATXA DE VINYES VELLES:

  1. Salpebrem les cues de bou i les freguem amb farigola, romaní i orenga.
  2. Enfarinem i fregim les cues de bou en una cassola gran, reservem.
  3. En aquesta mateixa cassola sofregim els alls, les cebes, les pastanagues, el pebrot vermell i els porros. Deixem sofregint uns 15-20 minutets.
  4. A continuació afegim els tomàquets, el gingebre ratllat i les fulles de llorer. Deixem sofregint uns 10 minuts.
  5. Afegim el vi i el caldo i esperem a que arrenqui el bull.
  6. Ara serà el moment d’afegir les cues de bou tot deixant-les fent xup-xup suau durant 3 hores o 3 hores i mitja aproximadament. Com que les cues de bou no seran de la mateixa mida haurem d’anar traient les més petites a mesura que les tinguem ben toves. Ja ho veureu que es van desenganxant de l’os. Un cop fetes les traiem de la cassola i les reservem.
  7. Ara ens tocarà treballar la salsa. Triturem el contingut de la cassola i l’anem reduint per concentrar els sabors. Si ens va quedant molt espessa li afegim una mica de brou de carn, això anirà a gustos.
  8. Un cop tinguem la salsa al nostre gust, tot rectificant-la de sal i pebre, la pasarem pel “xino” per obtenir un salseta més fina en un altre cassola.
  9. En aquesta mateixa cassola on tenim la salsa li afegim les cues de bou. Reservem.
  10. Paral.lelament saltegem uns bolets al nostre gust  i fregim unes patates a daus.
  11. Incorporem els bolets i les patates a la cassola de les cues de bou i fem un petit xup- xup molt suau per homogeneïtzar els sabors.
  12. Ara ve la part més sacrificada per tota la família. Un cop tenim la cassola de cua de bou feta i tota la casa amb una flaire de cassola de les bones, haurem d’esperar fins al dia següent per poder gaudir-la. Aquest tipus de cassoles estan més bones d’un dia per l’altre, que hi farem!!

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

nineteen + sixteen =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.