FESOLS DE SANTA PAU

La Garrotxa és una comarca que gaudeix d’uns llegums molt especials. Els fesols són una varietat de mongeta més petita i amb forma de ronyó.

fesol_santa_pau_01

Té un cicle vital molt curt, d’unes 12 setmanes, i necessita unes condicions climàtiques especials. La varietat més exquisida i la que dóna més prestigi a Santa Pau és la tavella grisa.

Es planta al mes de maig i es pot menjar a mitjans d’agost, tot i que s’aconsella plantar per Sant Joan i arrencar en la segona meitat de setembre. 

És un producte autócton, conreat a terra volcànica, la qual cosa el fa únic.

 

imagesTenen l’avantatge de que són de cocció ràpida i són saborosos, amb una textura molt fina, gens farinosa i molt tova.

 

Nutricionalment parlant, el fesol conté molta fibra, hidrats de carboni complexes i proteïnes.

 

Tots els anys se celebra la “Fesolada” a Santa Pau. Col.laboren molts restaurants que ofereixen diferents receptes, en les que, per descomptat, el producte dominant és el fesol.

 Els combinen amb peix, bolets, carns, ous, etc., omplint de goig els paladars dels ciutadans que volen gaudir de la festa. 

Fesols Sta Pau 013

Podeu deixar el vostre comentari

*

4 + fourteen =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.