MACARRONS DE LA TIETA PILAR

macarrons de la tieta pilar

Si ens pregunten quin plat recordes de quan eres petit, sens dubte diríem els macarrons de la tieta Pilar. Nosaltres ho hem adaptat una mica al nostre gust d’ara. Un sofregit tradicional, uns macarrons més gruixuts ( rigatoni nº24) i una beixamel potent amb formatge al nostre estil.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 400g de macarrons tipus rigatoni nº24
  • 4 salsitxes de porc
  • 3 tires de costelles de porc tallat a trossets
  • 1 ceba de figueres
  • 2 tomàquets
  • 2 fulles de llorer
  • formatge parmesà
  • 1 culleradeta petita de fines herbes
  • 75mL de vi blanc
  • oli i sal

Per fer la beixamel:

  • 1 litre de llet 
  • 50g de mantega
  • 70g de farina
  • 1 nou moscada
  • sal i pebre
  • 100g de formatge de cabra cremós 

ELABORACIÓ:

  1. En una paella gran afegim una mica d’oli i posem a coure les costelles i les salsitxes.
  2. Quan veiem que es comencen a daurar afegim la ceba prèviament tallada ben fina i el llorer
  3. Un cop estigui la ceba al nostre gust de cocció afegim el vi blanc i evaporem l’alcohol.
  4. A continuació incorporem els tomàquets prèviament  triturats junt amb les fines herbes.
  5. Rectifiquem de sal.
  6. Incorporem en aquesta mateixa paella la beixamel i deixem homogeneïtzar uns minutets,reservem.
  7. Bullim els macarrons amb força aigua salada i un cop fets els escorrem.
  8. En una plata apte per a forn posem una mica d’oli i afegim els macarrons  i a continuació tota la barreja de  sofregit i beixamel.
  9. Ho remenem tot i ratllem  molt formatge parmesà per sobre.
  10. Ara només quedarà gratinar-ho al forn fins que trobem el color que més ens agradi de torrat.

Per fer la beixamel:

  1. En un cassó portem a ebullició la llet
  2. En un altre cassó  desfem la mantega a foc mitjà. A continuació afegim la farina tamisada i sense parar de remenar amb unes barilles esperem que es dauri una mica però sense arribar a torrar-se.
  3. Un cop ho tinguem al punt ho apartem del foc i afegim la llet bullint en tres tandes sense parar de remenar, no ens hem de preocupar per que al principi obtinguem grumolls després es desfan. A cada tanda que afegim llet remenem i li donem un cop de temperatura al foc i així fins acabar la llet.
  4. Un cop tenim la llet incorporada ho posem  a foc mitjà durant uns 15 minuts remenant tota la estona. I 5 minuts abans posem sal i pebre al gust, la pell d’una nou moscada ratllada i el formatge de cabra.
  5. Esperem a que tots els ingredients s’incorporin i reservem.

NOTA: Aquesta beixamel queda bastant consistent, però si la voleu més líquida afegiu menys farina i mantega a proporció, però sense modificar la quantitat de llet. Son uns macarrons per deixar-se anar a la cuina fent la beixamel al gust que vulguem afegint les especies i herbes que més ens agradi. És un plat contundent de sabor  pel formatge de cabra, però si us agrada més suau afegiu menys quantitat.

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

3 + 4 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.