MUSICAL DE FLAMS DE MEL I MATÓ

musical de flanets de mel i mató

 

canelons mel i mató 1Comencem el joc “del blog al plat” amb la primera recepta. En aquest cas havíem de triar entre les molts i espectaculars receptes de postres del blog  LA CUINA DE CASA de la Gemma Clofent i nosaltres hem triat els canelons de mel i mató . Però  ho hem versionat donant-li un toc diferent.

Hem volgut fusionar dos postres típics com son el “mel i mató” i el “músic”. Nosaltres li hem donat forma de flam i al cor del mató li hem afegit una avellana, tot això regat amb una reducció de moscatell.

Gran, gran,gran,…. descobriment de blogs gastronòmics  gràcies a la Mercè de DESTAPANT CASSOLES, moltes gràcies!!

INGREDIENTS:

  • 200 mL d’aigua
  • 200 g de mel
  • 3 g d’agar agar (en qualsevol supermercat es pot comprar)
  • 300 g de mató ( 250 g per la recepta i 50 g més per anar menjant 🙂 )
  • un grapat d’avellanes
  • 1/2 got de moscatell

ELABORACIÓ:

  1. En un cassó posem l’aigua i la mel i ho homogeneïtzem bé.
  2. A continuació afegim l’agar agar i ho dissoldrem .
  3. Portem el cassó a ebullició barrejant de tant en tant.
  4. Deixem bullir durant un minut barrejant tota la estona. ( Si veiem que puja molt les bombolles ho apartem una mica del foc i ho tornem a posar).
  5. En uns gots de “xupito” aboquem una mica  d’aquesta mel (aprox. 1 cm. o 1 cm i mig).
  6. Deixem gelificar a la nevera uns 20 minutets, mentre que reservem la resta en el cassó.
  7. Mentres estem esperant que es gelifiqui, fem boletes de mató i li posem una avellana en mig de cada boleta. Les boletes han de ser del tamany que hi càpiguen al got del “xupito” i deixant un espai entre les parets per abocar-hi més líquid.
  8. Un cop tenim gelificats els gots inicials posem les boletes del mató al mig de cada got i li afegim per sobre la resta de mel del cassó fins a sobrepassar també 1 cm de la boleta de mató.
  9. Deixem a la nevera fins que hagi gelificat tot.
  10. Mentrestant posem a reduir el moscatell en un altre cassó fins deixar-ho  com un xarop.
  11. Un cop cuallada la mel ja podrem desmotllar i emplatar, afegint per sobre la nostra reducció de moscatell.

SALUT I BON MENJAR!!

4 Comments

  1. Gemma
    21/10/2014 @ 09:14

    Hola Jordi i Silvia! Acabo de descobrir el vostre blog gràcies al repte de la Mercè! Moltes gràcies per participar, m’ha fet molta Il·lusió!!!
    M’encanta la vostra versió, la trobo super original i divertida. I amb l’avellana dins el flam, tindrà un contrast de textures i sabors encara més bo.
    Una abraçada, a partir d’ara penso passar per aquí ben sovint! 😉

    Reply

    • Cuinateca.com
      28/10/2014 @ 17:32

      Moltes gràcies Gemma, ha estat dificil decidir-se per una recepta teva però ha estat molt divertit fer-ho.

      Reply

  2. Teresa
    21/10/2014 @ 11:09

    Gràcies a reptes com aquest ens anem coneixen molt bloguers!! la versió flam amb sorpresa que heu fet m’agrada molt!!! salut!

    Reply

    • Cuinateca.com
      28/10/2014 @ 17:38

      Gràcies Teresa!! Tens raó hi han molts blogs desconeguts per nosaltres que son molt interessants.Una abraçada!!

      Reply

Podeu deixar el vostre comentari

*

6 + ten =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.