PA AMB NOUS I MEL A L’ESTIL “MOLLETE”

PA AL ESTIL MOLLETE

Aquesta recepta és un homenatge a la terra de la meva mare on he passat molts  estius de la meva infantesa i joventut. Fuente de Piedra és un poble malagueny molt proper a Antequera i allà he gaudit d’uns meravellosos esmorzars de “molletes” torrats després de tota una nit de fira. En aquest cas els hem personalitzat una mica.

INGREDIENTS PER A 6-8 PANETS:

  • 685 g de farina de forner 
  • 50 g d’oli d’oliva 
  • 350 g d’aigua 
  • 10 g de sal 
  • 70 g de nous pelades 
  • 15 g de llevat fresc de fleca 
  • 50 g de llet

ELABORACIÓ:

  1. Escalfem una mica la llet sense sobrepassar els 40 º C i dissodrem el llevat, deixem reposar 15 minuts mentre preparem la massa. (Com la meva filla és al · lèrgica a la proteïna de la vaca he utilitzat llet de soja, però podeu utilitzar qualsevol llet).
  2. En un bol barregem la farina i la sal. 
  3. A continuació afegim l’oli, l’aigua i el llevat dissolt en la llet. 
  4. Barregem bé tots els components amb l’ajuda d’una cullera de fusta fins a formar una massa homogènia. Notareu que es crea una massa enganxosa, sobretot no afegir més farina. 
  5. Un cop estigui homogènia acabeu el mini pastat amb les mans untades en oli. (Dic mini pastat perquè aquesta massa no cal treballar-la gaire, sempre que estiguin tots els ingredients ben incorporats en tindrem prou amb 1 o 2 minuts de pastat.  
  6. Mullem d’oli el bol que hem utilitzat abans i deixem la massa dins feta una bola tapada amb un drap humit fins que dobli el seu volum. (Aproximadament entre 1 hora i hora i mitja depèn de la temperatura i humitat de l’ambient). 
  7. Un cop tinguem la massa fermentada enfarinem la superfície de treball el just perquè no s’enganxi i posem la massa a sobre. 
  8. Obrim els extrems i els fiquem a dins fent una forma de pa de baguette i ho fem rodar per donar-li forma.  
  9. Tallem trossos com si talléssim llesques amples i fem boles de mesures com un puny aproximadament. 
  10. Tornem a empolvorejar la superfície amb farina i posem aquestes boles a sobre. 
  11. Aixafem aquestes boles amb el palmell de la mà donant-los la forma que més ens agradi. 
  12. Afegim per sobre les nous partides, clavant-les una mica, i espolvoregem amb una mica de farina per sobre. 
  13. Deixem reposar tapades amb un drap fins que el forn estigui a la temperatura adequada. (Uns 15-20 minuts). 
  14. Preescalfem el forn a 190 º C amb una safata de coure dins. 
  15. Un cop assolida la temperatura espolvoregem de farina la safata i amb molta cura transportem els nostres panets i afegim per sobre una mica de mel. 
  16. Tindrem prou amb uns 15 minuts aproximadament perquè estiguin fets. (Depèn del forn i del gruix del panet). 
  17. Quan veiem que comença a daurar posem paper d’alumini per sobre i així no dauraran massa.
  18. Un cop els tinguem fets els deixem refredar en una reixeta per la seva correcta ventilació.
  19. Només quedarà torrar i posar l’ingredient que més us agradi, .. una bona llangonissa, un formatget o un bon bull,.. el que volgeu.

NOTA: No afegir més farina a la massa, només per espolvorejar les superfícies per treballar. Aquest dia no tenia paper de coure, però hagués estat millor espolvorejar farina a sobre del paper d’enfornar i aixafar els panets allà, deixar-los tapats i al final transportar el paper a la safata de coure, m’ha portat una micas més de treball però ha valgut la pena!!

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

sixteen − 4 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.