POLLASTRE AL FORN A LA MEL AMB PATATES I CARBASSA

pollastre al forn

Pollastre-al-forn

Pollastre al forn  o pollastre a l’ast com solem anomenar-lo quan anem a comprar a la rostisseria els diumenges, però aquesta vegada no l’hem comprat. Aquest pollastre al forn amb un toc de mel  l’hem fet a can Cuinateca, és la primera vegada que fem aquesta recepta i la veritat estem molt contents.

Les nostres filles han al.lucinat , semblaven «vikingos» menjant-se les cuixes , tot llepant-se els dits.

Aquest Pollastre al forn l’hem acompanyat amb unes patates, carbassa, cebetes i pebrot verd donant-li un toc dolç amb la mel. 

INGREDIENTS PER AL POLLASTRE AL FORN (per a 4 persones):

  • 1 Pollastre de pagès (1,7Kg)
  • 1Kg de patates ( Són bastants però ens encanten les patates 🙂 )
  • 300g de carbassa pelada
  • 8 cebetes petites
  • 2 pebrots verds
  • 1 llimona
  • 50 mL de brandi o conyac
  • Mel
  • Oli, sal, pebre, farigola, romaní i orenga

ELABORACIÓ DEL POLLASTRE AL FORN:

  1. Pre-escalfar el forn a 180 ºC ( a dalt i a baix).
  2. Untar el pollastre amb oli, sal, pebre , farigola i romaní per fora i per dins
  3. Empastifem bé el pollastre amb la mel  per dins i per fora (com déu mana,… amb les mans ,je, je..).
  4. Tallem les patates i la carbassa de gruix de 2 cm. aprox.(si les feu més grans trigaran més en fer-se).
  5. Tallem el pebrot verd i pelem les cebetes.
  6. Tallem una llimona en quatre trossos, dos trossos els posem a l’interior del pollastre i els altres dos trossos amb les patates  i les verdures.
  7. En una safata de vidre o cassoleta posem les patates, la carbassa, les cebetes, el pebrot verd i els trossos de llimona. Afegim una mica d’oli, sal, pebre, farigola i romaní.bandeja-verdures-pollastre-al-forn
  8. Col.loquem aquesta safata a sobre d’una altre safata de forn.
  9. Posem el pollastre al forn a sobre d’una safata de reixetes, així tots els sucs cauran a sobre de les patates.
  10. Baixem la temperatura del forn a 150 ºC , les patates les posem a la part de baix i el pollastre a la posició just de sobre.safata-del-pollastre
  11. Cada 20-25 minuts donarem la volta al pollastre per tal que es dori per totes les parts iguals i remenem la safata de les verdures.
  12. Al cap d’1 hora  pinzellem amb una mica més de mel al pollastre per tots els racons (la farem més líquida al micro per poder pinzellar-la) i regarem per sobre, només per un cantó,  amb la meitat del conyac fent que caigui cap a la safata de les verdures i espolsarem una mica d’orenga per sobre del pollastre.
  13. 15 minuts més tard donem la volta al pollastre per tal de regar també l’altre part amb l’altre meitat del conyac, aprofitarem també per posar-hi una mica més d’orenga.
  14. Quan el tinguem ben daurat serà hora de treure’l. Aproximadament estarà al forn durant 1 hora 30 minuts.
  15. Si les patates no s’han acabat de fer pugem la temperatura a 180ºC uns 15-20 minutets més i aprofitarem per embolicar el pollastre per tal de igualar la temperatura i fer-lo reposar.

Nota:  1-Li hem posat 4 trossos de llimona a la safata de les patates però pot ser que amb dos tingueu prou , ja que deixa un gustet amb un punt àcid. 2- Com que hem tallat les patates un pel  grandetes hem necessitat 20 minuts més de forn, però si les talleu més petitones no us caldrà.3- Podeu omplir el vostre pollastre amb el que vulgueu; unes prunes, panses, una picadeta amb fruit secs,… el que vulgueu.4- Si veieu que se us està torrant molt podeu parar la part de dalt del forn o bé posar per sobre paper d’alumini. 5- El temps de forn dependrà molt del tipus de forn i del pes del pollastre.

Doncs, apa ja teniu el vostre pollastre al forn. Es la primera vegada que el fem al forn de casa nostre i el tornarem a repetir més d’una vegada, perfeccionant i millorant la recepta  en aquells aspectes que hem de polir.

Si teniu algun suggeriment de com ho farieu vosaltres no dubteu en deixar un comentari, 

Salut i bon menjar!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *