POLLASTRE ROSTIT AMB PRUNES COM HO FEIA LA IAIA

pollastre rostit

pollastre rostit

Avui ens venia de gust fer la recepta de pollastre rostit amb prunes ,un d’aquells plats que feia la iaia els diumenges ,ple d’aromes i amb salseta per sucar-hi pa. Gairebé 2 hores  i mitja de rostit durant tot el procés però la iaia sempre ho deia les coses es fan  poc a poc i amb bona lletra. Unes prunes i unes pastanagues acompanyen a un pollastre de pagès rostit que neda durant 90  minuts en un mar d’aromes, repeteixo, per sucar-hi pa.

INGREDIENTS PER POLLASTRE ROSTIT AMB PRUNES (4 persones amb gana o 6 sense molta gana):

  • 1 Pollastre de pagès de mínim 2 kg tallat 
  • 50 g. de llard( o mantega)
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 2 pastanagues
  • 1 cap d’alls
  • 1 farcellet d’herbes
  • 1 branca de farigola 
  • 1 branca de romaní
  • 250g. de prunes
  • 100mL de conyac o brandi
  • 100mL de vermut
  • Pebre, sal, canyella, orenga i oli

Per la picada:

  • 2 llesques de pa
  • 2 rajoletes de xocolata mín. 85% cacau
  • 8 avellanes
  • 8 ametlles
  • 1 culleradeta d’orenga

ELABORACIÓ:

  1. Posem en remull les prunes amb el brandi i el vermut.( Ho deixarem mínim 1 hora per hidratar-se bé).
  2. En una cassola afegim un mica d’oli i llard ( o bé mantega).
  3. Salpebrem els trossos de pollastre i els daurem , Reservem.
  4. Retirem tot el greix de la cassola i ens quedem només el necessari per coure les verdures.
  5. Tallem les cebes en trossets i les pastanagues en rodones, les afegim  a la cassola amb  una mica de sal, el cap d’alls,el  farcellet d’herbes, la branca de canyella, la de farigola i la de romaní.
  6. Ho deixarem coure uns 30  minuts a foc suau afegint una mica d’aigua cada vegada que ho necessiti per confitar-ho bé sense que s’enganxi o es cremi.
  7. Retirem les branques de farigola i romaní
  8. A continuació afegim els tomàquets tallats molt finets i deixem evaporar tota l’aigua que tenen.
  9. Ara serà l’hora d’incorporar el pollastre a la cassola , afegir el brandi i el vermut que teníem amb les prunes i flamejar per evaporar tot l’alcohol.
  10. Un cop ha marxat l’alcohol afegim aigua just fins cobrir el pollastre.
  11. Deixem coure durant 90 minuts a foc molt suau, just quan arrenqui el bull matenir-ho.
  12. 30 minuts abans d’acabar afegim la picada i rectifiquem de sal.
  13. 15 minuts abans   de acabar incorporem les prunes.

NOTA: No us oblideu de comprar pa, ho trobareu a faltar!

SALUT I BON MENJAR!!

One Comment

  1. POLLASTRE AMB PRUNES COM HO FEIA LA IAIA -
    23/11/2016 @ 22:50

    […] Avui ens venia de gust dinar un d’aquells plats que feia la iaia els diumenges ,ple d’aromes i per sucar-hi pa. Gairebé 2 hores i mitja durant tot el procés però la iaia sempre ho deia les coses es fan  poc a poc i amb bona lletra. Un pollastre de pagès nedant durant 90  minuts en un mar d’aromes, repeteixo, per sucar-hi pa. Veure recepta. […]

    Reply

Podeu deixar el vostre comentari

*

9 + nineteen =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.