TATAKI DE TONYINA AMB SALSETA DE MANGO

tataki de tonyina
tataki de tonyina

El tataki de tonyina és una d’aquestes receptes que pensem que només podem menjar en restaurants de categoria, però en realitat és ben fàcil i ràpid per fer-ho a casa.

En aquesta recepta de tataki de tonyina li hem volgut posar un toc tropical afegint-li mango en la salseta final que juntament amb la soja i amb l’arrebosat torradet del sèsam de la tonyina fa que gaudim en cada mossegada.

INGREDIENTS PER TATAKI DE TONYINA ( per a 2 persones)

  • 2 talls de tonyina (allargats de forma rectangular)
  • 75 mL de salsa de soja (nosaltres la gastem  baix en sal)
  • 25 mL de vinagre d’arròs
  • 1 cullereta de sucre
  • 1/2 cullereta de gingebre en pols
  • 30-40g de sèsam torrat
  • 1 polsim de canyella (però només un polsim petit, ehh,el just per aromatitzar la tonyina)
  • 1/4 de mango 
  • oli i sal

ELABORACIÓ PER TATAKI DE TONYINA

Important: La tonyina l’hauríem de congelar almenys durant 48 hores per evitar el famós anisakis.

  1. En un bol en que hi càpiguen els talls de tonyina barregem la salsa de soja, el vinagre d’arròs, el sucre i el gingebre en pols.
  2. A continuació afegim els talls de tonyina, que quedin ben coberts, i deixem macerant durant 2 hores.
  3. A la hora li donem la volta als talls de tonyina si no han quedat ben coberts.
  4. Al cap de les 2 hores treiem els talls de tonyina i els reservem.
  5. Tallem el mango en daus molt petits i juntament amb el caldo del macerat el posem a reduir en un cassó fins que obtinguem una salseta al nostre gust d’espesor (nosaltres ho vam tenir durant 6 minuts). 
  6. Provem la salseta i si volem rectificar amb sal, sucre o gingebre ara serà el moment. Quan la tinguem ho reservem.
  7. En un plat barregem la canyella en pols amb el sèsam torrat .
  8. Arrebossem els talls de tonyina amb la barreja de sèsam.
  9. Posem una paella al foc  ben calenta i marquem els talls de tonyina durant 20-30 segons per cada un dels 4 costats.
  10. A continuació retirem del foc, deixem refredar una mica i tallem els talls en làmines.
  11. Ara serà l’hora d’emplatar ; Nosaltres, perquè es veiés el tataki de tonyina més bonic per la foto, hem posat la salsa primer i els talls al damunt però potser us quedarà millor si poseu primer els talls de tonyina  al plat i la salseta per sobre.

Anirà al gust del xef de la casa, presenteu el vostre espectacular tataki de tonyina com volgueu.

Salut i bon menjar!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

fifteen − eleven =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.