POLLASTRE A L’AST _Una recepta al forn i farcit de xampinyons i Pera

pollastre a l'ast recepta

Amb aquesta recepta de pollastre a l’ast casolà no us caldrà fer cua a la rostisseria. Però aquest no és un pollastre qualsevol ….. està farcit de xampinyons i pera, … ahh i acompanyat amb les seves patates,.. ara ja sabreu com fer aquesta recepta.

Ara podreu gaudir del plat més menjat dels Diumenges, però aquesta  vegada amb el toc que cadascú li vulgui donar. A Aquest pollastre a l’ast li podeu afegir les herbes aromàtiques que més us agradi i l’acompanyament que vulgueu (patates, carbassa, bolets, ….) i a més no caldrà gaire feina, Quasi tot ho fa el nostre maravellós amic, … el forn!!

ieeepp!!!! a més va farcidet de xampinyons i pera, però poseu el que més us vagi de gust.

Us deixem la videorecepta del pollastre a l’ast  del nostre  canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el vídeo li podeu donar un m’agrada, comentar si us agrada o no i si el faríeu d’ una manera diferent,… i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

 

Ingredients per fer la recepta:

  • 1 Pollastre de 2kg (nosaltres hem fet servir un pollastre ecològic)
  • 1 Pera
  • 4 xampinyons grans
  • 1kg de patates
  • 2 Cebes
  • 100mL de brandi
  • 1 Llimona
  • Oli
  • Sal, Pebre, Farigola, Romaní i Orenga

Com fer la recepta de Pollastre a l’ast:

  1. El primer que farem serà posar el forn en marxa a 180ºC ( el nostre forn té la opció de Aire Calent 4D i es el que hem fet servir).
  2. En un morter moldrem farigola, romaní i orenga i reservem.
  3. Tallem els xampinyons a llàmines gruixudetes i la pera en daus petits.  Ho reservem tot en un bol.
  4. Als xampinyons i la pera li afegim una mica de sal , pebre, les espècies que teníem reservades i un raig d’oli d’oliva. Barregem i reservem.
  5. Ara serà l’hora d’agafar el pollastre. Fregarem per sobre del pollastre amb sal, pebre, espècies i oli d’oliva. Aquest pas el farem per les dues bandes del pollastre.
  6. Farcim el pollastre amb els xampinyons i la pera que tenim reservat.farcint el pollastre a l'ast per fer la recepta
  7. Muntarem una safata de forn, posarem a sobre una reixa de forn i a sobre el nostre pollastre.pollastre a l'ast abans de entrar al fon
  8. Enfornem el pollastre a 150º C durant 1 hora ( haurem de baixar la temperatura ehh) ( als 30 minuts li donarem la volta al pollastre).
  9. Mentre enfornem el pollastre tallem les patates a mitges llunes i farem el mateix amb les cebes.
  10. Un cop hagi passat 1 hora de enfornat, traurem la safata del forn amb el pollastre , reservem un momentet el pollastre i  traiem la reixa.
  11. Aboquem les patates i les cebes dins la safata i afegim sal, pebre i  espècies . Remenem tot una miqueta.
  12. Tornem a muntar la reixa a sobre de la safata i tornem a posar el pollastre a sobre, però donant-li la volat de com el teníem.
  13. Regarem el pollastre amb el suc de mitja llimona i amb 50mL de brandi.pollastre-a-l'ast--a-mig-rostir
  14. Tornem a ficar el pollastre al forn, aquesta vegada pujarem la temperatura a 180º C i ho deixarem durant 20 minuts.
  15. Passat els 20 minuts això ja tindrà pinta de pollastre a l’ast de rostisseria, ehh.  Traiem la safata del forn, donem unes quantes voltes a les patates i les cebes i donem la volta al pollastre.
  16. Tornem a regar l’altre cara del pollastre amb el suc de 1/2 llimona i 50mL més de brandi.
  17. Tornem a posar el pollastre al forn 20 minuts més a 180ºC.
  18. Passat  aquest temps ja només ens quedarà treure el pollastre del forn i …… a menjar!!pollastre a l'ast acabat , recepta feta

Quin Pollastre a l’ast casolà que ens hem preparat quasi sense esforç,  només l’hem mimat una miqueta i la feina ens l’ha fet el forn. Amb aquesta recepta ja no voldreu fer cua a la rostisseria i per fi sabreu com fer un pollastre a l’ast com Deu mana.

 

Si voleu una alternativa de pollastre a l’ast, mireu  la recepta de pollastre al forn  a la mel amb patates i carbassa  que tenim al blog, també està espectacular!!

Salut i bon menjar!!