LLIBRE GASTRONOMIA: EL QUE ES MENJAVA A CASA

llibre el que es menjava a casa

«El que es menjava a casa» és un llibre formidable de Carles Ginès que recull  l’experiència gastronòmica de tres generacions d’una família de Girona. Uns fogons influenciats per la cuina empordanesa, cuina marinera de l’Empordanet, cuina dels tapers de les Gavarres, tocs de cuina francesa,….. i en definitiva, per la cuina gironina dels nostres avis i besavis.

A més a més  gaudeix del privilegi de tenir un pròleg  de la mà de Joan Roca ( Xef del Celler de Can Roca, millor restaurant del món 2013) i que el lllibre compta amb reconeixements com:

  • Premi Junceda 2010
  • Laus de Bronce 2010
  • Diploma Visual 2010
  • Bologna illustrators Exhibition 2011

Per altre banda us deixem amb alguns dels comentaris que han fet persones molt influents dins la literatura i de la gastronomia catalana: 

  • Joan Roca  (Xef del Celler de Can Roca, millor restaurant del món 2013)

«És una eina valuosíssima per a ajudar-nos a preservar la cuina tradicional de Girona. És també la constatació que el gran moment de la cuina moderna catalana no existiria si no l’hagués precedit una gran cuina tradicional.»

 

  • Jaume Fàbrega (Professor de gastronomia de la Universitat Autónoma de Barcelona i escriptor de més de 50 llibres gastronòmics)

«La cuina més genuïna del país de Josep Pla».

 

  • Salvador Garcia Arbós  ( col.laborador en revistes gastronòmiques i autor de llibres de gastronomia)

«És una obra imprescindible i diferent, amb receptes genuïnes i amb comentaris enriquidors.»

 

  • Joan Gómez Pallarès ( Expert del món  de l’enogastronomia)

«Ginès ha fet un exercici visceral, literalment, i d’ell n’ha sortit un llibre que jo he llegit gairebé com llegeixo Josep Pla (no sé si li agradarà la comparació, però El que hem menjat m’ha vingut sovint al cap…): amb plaer, amb complicitat, amb un mig somriure als llavis i, sobretot, amb moltes ganes d’anar a comprar i posar-me a cuinar.»

 

  • Josep Sucarrats ( Director de la revista Cuina)

«Hi explica els plats que cuinaven a casa seva de petit, alguns de memorablement modestos i ben resolts —com uns canelons sense beixamel que em moro de ganes de tastar. El fet és que, a banda de l’interès gastronòmic —i, en molts casos, també antropològic— de les receptes, em van cridar molt l’atenció els apunts de la vida privada de la família Ginés que acompanyen algunes receptes.»

 

  • Josep M. Fonalleres ( Llicenciat en filologia catalana i col.laborador de El Periódico i El Punt)

«Hi descriu la cuina tradicional amb l’afany del copista que transcriu amb fidelitat els ensenyaments dels mestres, la mare, les àvies; amb el fervor de qui no vol que la saviesa s’escoli sense deixar rastre; amb la passió de qui ha tastat els plats i els ha tornat a cuinar, anys després, amb la voluntat de mantenir-los en l’entorn privat i, ara, de fer-los explícits per a tots aquells que els desconeixien o els tenien abandonats.»

Si voleu us deixem fer un petit tastet  del llibre » EL QUE ES MENJAVA A CASA «

Salut i bon menjar!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *