PASTÍS DE VERDURES AMB EMBUTIT I VINAGRETA DE VERMOUTH

pastis de verduretes

Dissabte tarda a caseta , pluja al carrer i jo amb una manteta al sofà amb la meva dona i les meves filles calentets , de sobte una veu diu …. podem sopar pizza ? . Llavors el meu caparró comença a donar voltes i decideixo canviar-ho per aquest híbrid de pizza . Una torrada de pasta de full, una espècie de pastís de verdures , xoriço , botifarra negre i un amaniment especial de reducció de vermouth , Ràpid i fàcil ! !

 INGREDIENTS PER A 4 PERSONES :

  •  2 Bases de pasta de full ( per fer el pastís de verdures)
  • 1 pebrot vermell
  • 1 Albergínia
  • 1 Ceba
  • 1 Carbassó
  • 2 Botifarres negres petites 
  • 2 Xoriços petits

Per fer la vinagreta de vermouth :

  •  175ml de vermouth ( aprox 3/4 d’un got normal )
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 1/2 culleradeta de sucre

ELABORACIÓ :

  1.  Preescalfem el forn a 200 º C.
  2. Rentem les verdures , les tallem en tires llargues i les saltegem .
  3. Les verdures les deixarem al dente . ( Ja s’acabaran de fer al forn ) .
  4. Esmicolem els xoriços i les botifarres en una paella . Només per desfer-les una mica.
  5. Tallem les bases de pasta de full en rectangles o amb la forma que més ens agradi .
  6. Posem sobre d’aquestes bases les verdures , el xoriço i la botifarra .
  7. Enfornem fins que la pasta de full estigui dauradeta ( aproximadament entre 15-20 minuts , depèn del forn ) .
  8. Per fer la vinagreta posem en un cassola petita uns 175ml de vermouth i reduïm fins que estigui com un xarop . Un cop estigui reduït afegim el vinagre i posteriorment el sucre , remenem i ja ho tenim .
  9. Un cop tinguem la pasta de full feta els posem al plat i  afegim la vinagreta per sobre .

Ara només caldrà gaudir d’aquest magnífic pastís de verdures amb la resta d’ingredients .

 NOTA : Anar amb compte amb el xoriço i la botifarra que no es cremin al forn , si no us voleu arriscar posar-los a meitat de fornada . La vinagreta és només per donar-li un toc de diferència no us passeu d’ella si no amagareu el sabor de la resta d’ingredients.

SALUT I BON MENJAR!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *