Recepta de Conill amb Samfaina

recepta de conill amb samfaina

recepta-de-conill-amb-samfaina

Si no sabeu com fer la recepta de Conill amb samfaina, aquí teniu una d’aquelles receptes tradicionals per sucar-hi pa. M’encanta fer receptes de cassola, tot i que no tinc foc per fer-les. Però no per això les deixaré de fer.

Com be diu el nom de la recepta bàsicament portaria conill i samfaina, però a partir d’aquí podem deixar anar la nostra imaginació i fer-la al nostre gust.

En aquest cas jo incorporo unes espècies que li donen un gust boníssim i un toc de salsa worcestershire (salsa perrins) que li dona un toc de més profunditat.

No tingueu por de fer aquests plats de tota la vida com aquesta recepta de conill amb samfaina, que de ben segur us agradarà.

Us deixem la videorecepta per que tingueu més detalls,…..i si us agrada ja sabeu que es diu “Subscriu-te al nostre canal i comparteix”.

YouTube Preview Image

INGREDIENTS PER FER CONILL AMB SAMFAINA ( per a 4-5 persones, depén la gana):

  • 1 Conill (tallat a trossos)
  • 3 Dents d’all
  • 3 Cebes
  • 1 Pebrot vermell
  • 1 Pebrot verd
  • 1 Carbassó
  • 1 Albergínia
  • 6 Tomàquets
  • 1 Culleradeta de comí
  • 1 Culleradeta de pebre vermell de la Vera
  • 2 Claus
  • 1/2 Anís estrellat
  • 2 Farcellets casolans (un lligat de 2 fulles de llorer+ branca de farigola+ branca de romaní).*podeu fer servir els farcellet del super, si voleu.
  • 30 ml de salsa Worcestershire (salsa Perrins)
  • 100 ml de Vi ranci ( si no teniu podeu fer servi conyac o brandi)
  • Oli, sal, pebre i aigua

 

ELABORACIÓ PER FER CONILL AMB SAMFAINA:

  1. Posem oli en una cassola i afegim els alls sencers esclafats per tal d’aromatitzar l’oli. En quan estiguin una mica rossets els traiem.
  2. Salpebrem el conill i el daurem. Un cop hagin agafat un coloret maco el reservem fora de la cassola. (Vigileu amb el fetge, que es fa de seguida).
  3. En la mateixa cassola afegim les cebes, el pebrot vermell i el pebrot verd que els haurem tallat a cuadradets no massa petits. Els deixarem uns 5 minuts abans d’afegir la resta.
  4. Passat els 5 minuts afegim el carbassó tallat a daus i deixem coent uns 2-3 minuts. A continuació hi posarem la albergínia també tallada a daus.
  5.  Jo en aquest moment es quan m’agrada afegir una mica de sal a totes les verdures.
  6.  Deixarem que les verdures s’estovin bé , uns 10 minuts aproximadament. Anirem afegint una miquetona d’aigua si veiem que s’enganxen a la cassola.
  7.  Ara serà l’hora dels tomàquets. 2 tomàquets els afegirem tallats a daus i els altres 4 tomàquets els ratllarem. Jo li poso també la branca per que crec que li donarà més aroma a tomàquet, però no tinc cap rigor científic, així que és opcional. 
  8. Ara serà l’hora del condiment, afegim el comí, el pebre vermell de la Vera, els claus, el anís estrellat, els farcellets d’herbes i la salsa Worcestershire.
  9. Deixarem a foc més aviat suau fins que s’evapori l’aigua.
  10. Vinga va que hi ha un aroma  a la cuina d’escàndol i la recepta de  conill amb samfaina ja està a mig fer!!
  11. Un cop evaporada l’aigua del tomàquet, incorporem al protagonista, els trossos de conill. 
  12. Reguem per sobre amb el vi ranci i removem una mica tot plegat per tal d’incorporar tots els ingredients de la cassola. Deixem uns 5 minuts per tal d’evaporar l’alcohol del vi.
  13. Un cop evaporat, afegim aigua fins a cobrir el conill i deixarem fent xup-xup suau durant uns 30 minuts.
  14. Durant el xup-xup serà l’hora de fer la cerveseta merescuda, però no us oblideu de remenar de tant en tant, eh.
  15. I,… nois i noies, ja tindrem la nostra recepta de conill amb samfaina feta!!

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

18 − eight =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.