RECEPTA D’ESCUDELLA I CARN D’OLLA

Recepta d’escudella i carn d’olla

recepta d'escudella i carn d'olla

Recepta d’escudella i carn d’olla,… tot i que aquesta recepta és típica dels nadals, també ve de gust en aquells dies de fred, vent i pluja.

De receptes d’escudella i carn d’olla n’hi han tantes com cases, és a dir, cadascú se’l fa a la seva manera. Nosaltres li posem els peus de porc ja bullits a la part del final i així ens estalviem mitja horeta, pel que fa les carns hi ha qui vol botifarra blanca i negra o només d’una classe, hi ha que els hi agrada la pilota amb pinyons o sense, amb un toc de canyella com nosaltres o no, amb sagí, amb……..  feu-la com vulgueu, però gaudiu d’aquesta recepta  al vostre gust.

Normalment sobre carn d’olla i nosaltres vam fer unes croquetes de les sobres amb les verdures incloses que estaven d’escàndol.

Us deixem també la video-recepta per que no us perdeu cap detall…. i ja sabeu el que es diu “si t’ha agradat el nostre video subscriu-te al nostre canal i comparteix” 🙂

YouTube Preview Image

INGREDIENTS PER FER ESCUDELLA  I CARN D’OLLA:

  • 8 Litres d’aigua embotellada (dels 8 litres van acabar sortint 3,5 litres d’escudella)
  • 2 Peces de gallina
  • 2 Talls de cansalada viada
  • 1 Os de pernil
  • 1 Os de vedella
  • 3 Trossos de peus de porc bullits
  • 1 Botifarra negre
  • 40g de Sagí
  • 1/2 col verda
  • 3 Pastanagues
  • 1 Nap
  • 2 Apis (sense les fulles)
  • 4 Patates
  • 1 Porro
  • 100g de cigrons (els posarem en remull el dia abans)
  • 2 Pilotes: 400g de carn picada de vedella i porc, 1 ou, molla de pa, 1 all, julivert, sal, pebre, canyella i farina
  • Sal

ELABORACIÓ PER FER LA RECEPTA D’ESCUDELLA I CARN D’OLLA:

  1. En una olla posem els 8 litres d’aigua a bullir.
  2. En arrencar el bull afegim la gallina, la cansalada viada, l’os de pernil, l’os de vedella i l’ingredient que posaven les nostres avies, el sagí. ( no afegir sal fins al final de la recepta)
  3. Deixarem bullint durant 1 hora i anirem escumant per treure les impureses.
  4. Mentre esperem aquesta hora, farem les pilotes.
  5. En un bol barrejarem la carn picada, el julivert i l’all picat, la molla de pa, la sal, el pebre i nosaltres li vam posar un toc de canyella. Quan tinguem tot ben barrejat farem dues pilotes i les enfarinarem. Reservarem aquestes pilotes a la nevera fins que les fem servir.
  6. Passada la hora de la primera part del bull, afegirem la col, les pastanagues, el nap, el porro, l’api i els cigrons remullats (recordeu posar-los en remull el dia abans)  i tornarem a deixar-ho bullint una altre hora més. Escumem de tant en tant ehh!!
  7. Un cop hagi passat aquesta hora serà el torn d’afegir la botifarra negre, els peus de porc bullits , les patates i les pilotes. Deixarem bullint 30 minuts més.
  8. Durant els  minuts finals serà l’hora de provar per tal de afegir la sal al nostre gust.
  9. … i senyors i senyores ja tenim la nostra recepta de escudella i carn d’olla preparada.
  10. Ara serà l’hora de fer manualitats, separant les carns , les verdures i els cigrons, tot colant la escudella.

Apa, ja podeu gaudir d’una escudella calenteta amb molt bon gust !!

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

19 − 9 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.