PA DE PESSIC DE CARBASSA

pa de pessic de carbassa

Ja es temps de tardor,…bolets, panellets, castanyes, moniatos i com no, la nostra amiga la carbassa. Us portem un pa de pessic de carbassa per endolcir les nostres festes de castanyada.

Aquest pa de pessic de carbassa es fa en 20 minutets, això sí, després 45 minuts més de forn, però valdrà la pena la espera.

Aquesta recepta ens la van enviar fa temps  els amics de ràdio “Ondas Subversivas” i nosaltres la hem volgut compartir amb tots vosaltres.

INGREDIENTS PER PA DE PESSIC DE CARBASSA:

  • 300g farina de blat de rebosteria
  • 135g de sucre
  • 300g de carbassa sense pell ni llavors
  • 100g de mantega sense sal
  • 6 ous grans
  • 1 sobre de llevat en pols (nosaltres fem servir el royal de tota la vida)
  • 1/4 de cullaradeta de café de canyella en pols
  • un tap de essència de vainilla ( que equival a 3-4g)

ELABORACIÓ PER PA DE PESSIC DE CARBASSA:

  1. Pre-escalfem el forn a 170 ºC a dalt i abaix.
  2. Pelem la carbassa i traiem les llavors. Ratllem la carbassa amb un rallador de verdures i reservem. ( Si no voleu ratllar-la podeu picar-la amb la picadora elèctrica).
  3. Fonem la mantega i reservem.
  4. En un bol posem 4 ous i batem amb les varetes a velocitat mitja durant uns dos minuts, a continuació afegim la mantega, la essència de vainilla i 125 g de sucre, batrem fins obtenir una massa homogènia.
  5. En un altre bol barregem la farina, el llevat i la canyella en pols.
  6. Tamisem els sòlids en el bol dels ous i la mantega, tot homogeneïtzant-lo.
  7. Incorporem la carbassa i barregem.
  8. I finalment muntem dues clares d’ou amb 10g de sucre a punt de neu i les incorporem a tota la massa remenant amb molta cura amb una llengua o una cullera per no trencar gaire l’aire.
  9. Enfornar durant 45 minuts a la segona posició del forn. (El temps dependrà del forn i el tipus de motlle que utilitzem).

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

twenty + 15 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.