UN TAST DIFERENT (MAS BERTRAN)

mas bertran

Fa uns dies vam assistir a un tast a Barcelona organitzada per Mas Bertran. Ja havíem tingut el privilegi de degustar un vi escumós a la darrera mostra de vins i caves de Catalunya. En aquella ocasió va ser un Ancestral. Aquest va ser el primer contacte amb un producte del celler Mas Bertran.

Mas Bertran és un celler que es troba  a Sant Martí Sarroca (Barcelona) i en aquesta ocasió, van presentar diferents anyades del mateix vi (3 blancs i 3 rosats) per tal de que trobéssim els diferents matisos que hi havia comparant el mateix vi però amb més o menys temps de criança. Concretament vam degustar l’argila blanc i l’argila rosat. Any 2010, 2011 i 2012 respectivament. El blanc és 100% xarel.lo i el rosat és 100% sumoll.

vi escumós mas bertran

Hem de dir que són uns escumosos amb un risc important. Fer un vi que sigui una sola varietat de raïm és arriscat. Però creiem que ho fan molt bé i és difícil dir quin dels que vam tastar va ser el millor. Això sí, tots coincidien en una característica comú, la primera sensació era una bombolla explosiva a la boca que deixava pas a un gust suau. La olor era molt característica. Era una olor potent, molt potent.argila rosat

argila blancEl primer, 2010, s’havia fet quan encara no hi havia un celler amb tota la tecnologia centralitzada. Per tant, imagineu el procés traslladant el vi d´un cantó a un altre. Això influeix en el resultat final. Uns primers anys difícils però amb molta voluntat i perseverança.

Van deixar per l’últim tast una creació nova. Aquesta vegada van decidir fer un cupatge de 80% xarel.lo i 20% sumoll, de vinyes antigues al servei de la família, la de xarel.lo de 80 anys i la de sumoll de 65. Varietats recollides al 2011 que han estat madurant amb un «carinyo» especial. Aquest era molt bo, com la resta, però es diferenciava moltíssim en una cosa. La bombolla no era explosiva i el gust era més intens. Era una mica…el contrari dels altres. Sense dubte una molt bona creació.

Recordem que estaven pensant el nom que li posaríen a aquesta producció diferent a la resta i se’ns acut un nom, o millor dos:

Immemorial, si volguéssim transmetre l’antiguitat de les vinyes, o Pairal si a més volguéssim transmetre una certa noblesa.

Si hi ha alguna cosa que marca la diferència, que destaca, és que el gust d’aquests vins és únic i no s’assembla a qualsevol altre vi escumós del mercat, no et deixen indiferent.

Desitgem molta sort a Mas Bertran amb el llançament de la seva darrera creació. Ens van tractar molt bé i va ser una experiència molt agradable.

Salut i bon menjar!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *