pollastre al forn
Pollastre al forn o pollastre a l’ast com solem anomenar-lo quan anem a comprar a la rostisseria els diumenges, però aquesta vegada no l’hem comprat. Aquest pollastre al forn amb un toc de mel l’hem fet a can Cuinateca, és la primera vegada que fem aquesta recepta i la veritat estem molt contents.
Les nostres filles han al.lucinat , semblaven «vikingos» menjant-se les cuixes , tot llepant-se els dits.
Aquest Pollastre al forn l’hem acompanyat amb unes patates, carbassa, cebetes i pebrot verd donant-li un toc dolç amb la mel.
INGREDIENTS PER AL POLLASTRE AL FORN (per a 4 persones):
- 1 Pollastre de pagès (1,7Kg)
- 1Kg de patates ( Són bastants però ens encanten les patates 🙂 )
- 300g de carbassa pelada
- 8 cebetes petites
- 2 pebrots verds
- 1 llimona
- 50 mL de brandi o conyac
- Mel
- Oli, sal, pebre, farigola, romaní i orenga
ELABORACIÓ DEL POLLASTRE AL FORN:
- Pre-escalfar el forn a 180 ºC ( a dalt i a baix).
- Untar el pollastre amb oli, sal, pebre , farigola i romaní per fora i per dins
- Empastifem bé el pollastre amb la mel per dins i per fora (com déu mana,… amb les mans ,je, je..).
- Tallem les patates i la carbassa de gruix de 2 cm. aprox.(si les feu més grans trigaran més en fer-se).
- Tallem el pebrot verd i pelem les cebetes.
- Tallem una llimona en quatre trossos, dos trossos els posem a l’interior del pollastre i els altres dos trossos amb les patates i les verdures.
- En una safata de vidre o cassoleta posem les patates, la carbassa, les cebetes, el pebrot verd i els trossos de llimona. Afegim una mica d’oli, sal, pebre, farigola i romaní.
- Col.loquem aquesta safata a sobre d’una altre safata de forn.
- Posem el pollastre al forn a sobre d’una safata de reixetes, així tots els sucs cauran a sobre de les patates.
- Baixem la temperatura del forn a 150 ºC , les patates les posem a la part de baix i el pollastre a la posició just de sobre.
- Cada 20-25 minuts donarem la volta al pollastre per tal que es dori per totes les parts iguals i remenem la safata de les verdures.
- Al cap d’1 hora pinzellem amb una mica més de mel al pollastre per tots els racons (la farem més líquida al micro per poder pinzellar-la) i regarem per sobre, només per un cantó, amb la meitat del conyac fent que caigui cap a la safata de les verdures i espolsarem una mica d’orenga per sobre del pollastre.
- 15 minuts més tard donem la volta al pollastre per tal de regar també l’altre part amb l’altre meitat del conyac, aprofitarem també per posar-hi una mica més d’orenga.
- Quan el tinguem ben daurat serà hora de treure’l. Aproximadament estarà al forn durant 1 hora 30 minuts.
- Si les patates no s’han acabat de fer pugem la temperatura a 180ºC uns 15-20 minutets més i aprofitarem per embolicar el pollastre per tal de igualar la temperatura i fer-lo reposar.
Nota: 1-Li hem posat 4 trossos de llimona a la safata de les patates però pot ser que amb dos tingueu prou , ja que deixa un gustet amb un punt àcid. 2- Com que hem tallat les patates un pel grandetes hem necessitat 20 minuts més de forn, però si les talleu més petitones no us caldrà.3- Podeu omplir el vostre pollastre amb el que vulgueu; unes prunes, panses, una picadeta amb fruit secs,… el que vulgueu.4- Si veieu que se us està torrant molt podeu parar la part de dalt del forn o bé posar per sobre paper d’alumini. 5- El temps de forn dependrà molt del tipus de forn i del pes del pollastre.
Doncs, apa ja teniu el vostre pollastre al forn. Es la primera vegada que el fem al forn de casa nostre i el tornarem a repetir més d’una vegada, perfeccionant i millorant la recepta en aquells aspectes que hem de polir.
Si teniu algun suggeriment de com ho farieu vosaltres no dubteu en deixar un comentari,