GASTRONOMIA CATALANA

En aquest apartat intentem fer difusió de la cultura gastronòmica catalana, podreu trobar desde vins i cerveses, tot tipus de productes i productors, llibres de cuina, cuiners i cuineres catalans,…

GASTRONOMIA DE LA CONCA DE BARBERÀ

Gastronomia conca de barbera Els vins de la Conca de Barberà són uns dels productes que millor identifiquen el treball ...
Veure article de gastronomia catalana

DE LA FIRA DE SANT MARTÍ A SAFRÀNIA

La Fira de Sant Martí va néixer l'any 2008 amb la voluntat de recuperar la tradicional fira que des de ...
Veure article de gastronomia catalana

MARIDATGE DE TOTS SANTS

Per tots Sants acostumem a reunir la família o els amics per menjar castanyes, moniatos i panellets. Qui no ha ...
Veure article de gastronomia catalana

UN TAST DIFERENT (MAS BERTRAN)

Fa uns dies vam assistir a un tast a Barcelona organitzada per Mas Bertran. Ja havíem tingut el privilegi de ...
Veure article de gastronomia catalana

35ena MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA

Aquests dies s'ha celebrat a Barcelona la 35ena mostra de vins i caves de Catalunya i hem tingut el privilegi ...
Veure article de gastronomia catalana

PORCS CASOLANS COROMINAS

Fa uns dies hem estat a la Garrotxa i hem visitat un mas, el mas d’en Fermí Corominas. En Fermí és ...
Veure article de gastronomia catalana

LA CUINA DEL 1714 Jaume Fàbrega

La Cuina del 1714 es un viatge històric per la nostra gastronomia barroca del segle XVIII, on passem de la ...
Veure article de gastronomia catalana

BOLETS DE CATALUNYA

bolets de catalunya Els Bolets de Catalunya,sí, ja hi som!! Ja estem en temporada de bolets i de diumenges de ...
Veure article de gastronomia catalana

CATALONIAN-FOOD

Imagineu passejar per qualsevol ciutat del món i trobar un producte gastronòmic català. Oi que faria il.lusió!! A Catalunya tenim ...
Veure article de gastronomia catalana

LA CUYNERA CATALANA

La Cuynera catalana, ó sia, Reglas útils, fácils, seguras y económicas per cuynar bé ; escullidas dels Autors que millor ...
Veure article de gastronomia catalana

POLTRE DEL RIPOLLÈS-CAVALL PIRINENC CATALÀ

El poltre del Ripollès, una raça que tradicionalment s'ha conegut com a Hispà-Bretó però que avui en dia ja l'anomenem ...
Veure article de gastronomia catalana

SEGRIÀ GASTRONÒMIC

Fruinar: Aquesta es una paraula creada a Lleida per descriure el fet de gaudir  de la cuina de la fruita ...
Veure article de gastronomia catalana

CAVA ROSAE DE RIMARTS CAVA

Normalment prenem el cava com a copa de benvinguda, com acompanyant d'algun plat o per les postres. Però aquest cava ...
Veure article de gastronomia catalana

RATAFIA BOSCH

Diu la rondalla que una vegada es van trobar a una masia tres bisbes que havien de reunir-se per arribar ...
Veure article de gastronomia catalana

L’OLIVERA COOPERATIVA !!!

Si busquem la definició de cooperativa al diccionari trobem que és una empresa o societat formada per productors, venedors o consumidors ...
Veure article de gastronomia catalana

LA VEREMA

En la majoria de cellers ja ha començat la verema amb molt entusiasme ja que s'espera una anyada amb una ...
Veure article de gastronomia catalana

MAS TRUCAFORT, UNA ALTERNATIVA GASTRONÒMICA

Que n’és de maca la nostra Terra!! Un cop l’any fem una visita al Priorat, ens deixem caure per la ...
Veure article de gastronomia catalana

LA COCA DE SANT JOAN

Molts de vosaltres ja us esteu llepant els dits pensant en la nit de Sant Joan. I es que aquesta, ...
Veure article de gastronomia catalana

LES NOSTRES CIRERES

Cireres del Maresme, del Baix Llobregat o de la Ribera de l’Ebre. Vinguin d’on vinguin, les cireres són una maravella ...
Veure article de gastronomia catalana

ADA PARELLADA

Per a les persones que ens agrada la cuina el nom de Ada Parellada no és gens estrany. I es que Ada ...
Veure article de gastronomia catalana

LLIBRE GASTRONOMIA: EL QUE ES MENJAVA A CASA

"El que es menjava a casa" és un llibre formidable de Carles Ginès que recull  l'experiència gastronòmica de tres generacions ...
Veure article de gastronomia catalana

UN SANT JORDI GASTRONÒMIC

El dia de Sant Jordi és molt important a Catalunya. També li anomenem el “dia del Llibre” o el “dia ...
Veure article de gastronomia catalana

CAVA INTUÏCIÓ DE PAGÈS ENTRENA

A Pagès Entrena porten tota una vida fent cava, 62 anys ni més ni menys. Joan Pagès pertany a la ...
Veure article de gastronomia catalana

ELS NOSTRES ESPÀRRECS

Des del mes de Març fins al mes de Juny, és la temporada en la que es conreen els espàrrecs ...
Veure article de gastronomia catalana

CUINA CATALANA… PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Ens agrada el nostre país, la nostra cultura, la nostra terra, els nostres productes i com no la nostra gastronomia, ...
Veure article de gastronomia catalana

LA MONA DE PASQUA

Com han canviat les mones de Pasqua! Algú se’n recorda de la mona amb forma de tortell i amb uns ...
Veure article de gastronomia catalana

TAST AMB MARIDATGE DE CERVESES ARTESANES CATALANES

En aquesta ocasió hem volgut fer un tastet de les nostres cerveses artesanes catalanes.  Hem anat a una petita tenda ...
Veure article de gastronomia catalana

CELLERS D’EN GUILLA ( VINS DE L’EMPORDÀ )

Al municipi de Rabòs d’Empordà, es troben els Cellers d’en Guilla, un celler jove que es va obrint pas de ...
Veure article de gastronomia catalana

CREMA CATALANA DE SANT JOSEP

Del rànking de postres típics de la nostra terra, la crema catalana es porta el reconeixement més gran. Fet a ...
Veure article de gastronomia catalana

CAL SENZILL Conserves Naturals

Per als que ens agrada cuinar d’una manera diferent, afegint ingredients que donin un toc alternatiu als nostres plats, cal ...
Veure article de gastronomia catalana

CERVESES PETRÀS

Des de fa 40 anys la família Petràs regenta una espectacular parada de bolets al Mercat de la Boqueria de ...
Veure article de gastronomia catalana

ISAAC SABRIÀ

Isaac Sabrià, el xef de l'Empordà!! La passió per la cuina de L’Isaac l’ha portat a una progressió positiva reinventant ...
Veure article de gastronomia catalana

BUNYOLS DE QUARESMA

De vent i amb forma rodona foradat al mig, són els més típics d’aquesta època. Però es poden trobar de ...
Veure article de gastronomia catalana

FORMATGES BAUMA

A 1,5 km de Borredà, pujant una carretera de corbes implacables, es troba la Solana, una masia que disposa d'una ...
Veure article de gastronomia catalana

DIJOUS GRAS,…TOTA UNA TRADICIÓ!

És època de carnaval, i per tant, de “Dijous Gras”. Imatge cedida per BOSCH I CASALS EMBOTITS ARTESANS Dijous Gras ...
Veure article de gastronomia catalana
La ruta del xató

LA RUTA DEL XATÓ

L’Alt  Penedès, el Baix Penedès i el Garraf us proposen La  Ruta del Xató, una  proposta de turisme gastronòmic de ...
Veure article de gastronomia catalana
com es fan els calçots

Que són i com es fan ELS CALÇOTS

Us fem una breu descripció de que són i com es fan els calçots . Sabeu que vol dir calçar ...
Veure article de gastronomia catalana

FESOLS DE SANTA PAU

Fesols de Santa pau La Garrotxa és una comarca que gaudeix d’uns llegums molt especials. Els Fesols de Santa Pau ...
Veure article de gastronomia catalana

MORLANDA 2011 (Priorat)

Viticultors del Priorat, la firma elaboradora de Morlanda, està situada a Bellmunt del Priorat (Tarragona) i pertany a la Denominació ...
Veure article de gastronomia catalana
D.O. Penedès

DENOMINACIÓ D’ORIGEN PENEDÈS

Gaudir del sol entre les vinyes, passejar per pobles i ciutats, i descobrir els grans vins dels cellers de la ...
Veure article de gastronomia catalana
iolanda bsutos

IOLANDA BUSTOS , LA NOSTRA FADA DE LA CUINA

iolanda bustos Iolanda Bustos va néixer a Palafrugell l'any 1976, amb quatre anys la família es va desplaçar a Palau ...
Veure article de gastronomia catalana

OLI DE PAU DE L’EMPORDÀ

A l'empordà es fa bon producte i aquest Oli de Pau  és un exemple. Aquest Oli de Pau d'oliva extra ...
Veure article de gastronomia catalana

Podeu deixar el vostre comentari

*

16 − ocho =