PORCS CASOLANS COROMINAS

Fa uns dies hem estat a la Garrotxa i hem visitat un mas, el mas d’en Fermí Corominas. En Fermí és un productor porcí que cria porcs de la raça pura Duroc. Feien unes portes obertes i teníem moltes ganes de veure com és el procés des que neix el garrí fins que es converteix en l’embotit maravellós que podem degustar. Va ser molt interessant!!

Pels que no coneixem des de dintre aquesta professió podem pensar que només s’ha de donar de menjar als porcs i quan arribin al pes sacrificar-los i processar la seva carn, però és molt més complicat i laboriós que tot això.

En aquest mas han seleccionat les races dels porcs per creuar-les i obtenir la raça que consideren més adient i així tots els porcs que tenen són quasi iguals. A més tots els mascles són fills d’una truja i totes les femelles són filles d’una altra. Després fan monta natural i al cap de 3 mesos, 3 setmanes i 3 dies neixen els garrinets.

Tot aquest procés durant anys i anys han fet que  obtinguin la certificació de raça Duroc-Corominas.

Els seus embotits són impressionants com la típica llonganissa, secallona, xorís, bulls,….etc. Però hem de destacar:

-La botifarra medieval amb ingredients com fetge d’ànec, retall de cérvol, farigola, romaní, entre d’altres ,treta d’un receptari del 1314. 

-La botifarra de les abadesses amb ingredients com el gingebre, la canyella o nou moscada entre d’altres, treta d’una formula magistral del segle XVI d’un convent de monges de Sant Joan de les Abadesses.

-Xoriç amb cinc pebres, sorprenent  al paladar durant tot el tasteig.

-Fuet  amb panses  o amb formatge de cabra, boníssims.

– Llonganissa de porcella feta amb un porc de més de 200 kg amb un gust característic i especial com el d’abans.

I en fi , podríem estar anomenant tots els productes de Porcs casolans Coromines, però estaríem tot el dia i millor anar a veure’ls i tastar-los en viu i en directe.

El mas Corominas es troba  dins el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa amb unes vistes impressionants als Pirineus

En Fermí és molt bon orador, podríem dir un showman, en el bon sentit de la paraula. Fa les explicacions fàcils d’entendre on la canalla ho agraeix ( i els grans també!!). 

Vam veure el terreny on viuen els porcs, la sala on es treballa la carn i la sala frigorífica plena d’embotits. Els nens i no tan nens vam poder jugar amb els garrinets,.. que tendres!!  Mireu quines cares de felicitat tenen les nostres filles.

Després ens van fer una degustació magnífica. Vam tastar la botifarra medieval, la bayona, les llonganisses, els fuets amb formatge i panses……..una quantitat d’embotits que no ens ho acabàvem. Tots són d’una magnífica qualitat i un gust exquisit. 

Destacar l’ajuda de la dona i el fill d’en Fermí, que van donar suport a la jornada.

Si voleu informació directe entreu al web www.porcscasolanscorominas.com. Si voleu passar una jornada entretinguda  no dubteu en posar-vos en contacte amb Porcs casolans Corominas i concreteu un Diumenge per fer una visita, no us empenedireu!!

No deixeu de gaudir dels embotits de la Garrotxa i de les seves terres. Molt recomanable.

Salut i bon menjar!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *