crema pastissera
Aquesta crema pastissera és ben senzilla de fer i és un bon recurs per les nostres postres.
La nostra recepta de crema pastissera la tindrem feta en 20 minutets, això sí, l’haurem de deixar refredar per tastar-la. Nosaltres hem fet servir aquesta crema pastissera per omplir una coca de crema per Sant Joan, però la podeu fer servir per infinitat de postres.
INGREDIENTS PER LA CREMA PASTISSERA:
- 1L de llet sencera
- 225g de sucre
- 5 ous
- 80g de farina fina de blat de moro ( nosaltres hem fet servir de la marca Maizena)
- 5g d’essència de vainilla
- 1 canó de canyella
- colorant alimentari ( el que es fa servir per les paelles d’arròs)
ELABORACIÓ PER LA CREMA PASTISSERA:
- Posem a bullir 750mL de llet amb el sucre i el canó de canyella, removent de tant en tant.
- Per altre banda, en un bol diluïm els rovells d’ou amb la resta de la llet i l’essència de vainilla.
- A continuació incorporem el colorant al bol fins obtenir el color de la crema que vulguem.
- Un cop tenim el color encertat dissoldrem la farina de blat de moro en el mateix bol.
- Ara toca la part final! Quan tinguem la llet bullint ho apartem un moment del foc i l’hi incorporem la barreja que tenim al bol tot colant-lo. I sense deixar de remenar amb unes barilles tornem a posar-ho al foc molt suau fins obtenir l’espessor de la crema que més ens agradi. ( en 2-3 minuts ho tindrem).
- Feu memòria de treure el canó de canyella, no sigui cas que algú es faci mal, 🙂