PIZZA DE LA MAR CASOLANA

pizza marinera casolana

Que hi ha més divertit per la canalla que deixar-los embrutar-se les mans a la cuina? Aquesta vegada nosaltres vam decidir enfarinar-nos en família i fer una pizza casolana de principi a fi.

Aquesta pizza casolana a base de gambes, musclos, surimi i……..una mozzarella secreta que desvetllarem més abaix, està per llepar-se els dits.

INGREDIENTS ( per fer dues pizzes grans):

  • 500g de farina
  • 225g d’aigua
  • 20g de llevat de fleca
  • 1 culleradeta de sucre
  • 2 culleradetes de sal
  • 25g de mantega
  • 25g d’oli d’oliva
  • 24 gambes
  • 32 musclos
  • 16 barretes de surimi
  • 1 llauna de blat de  moro
  • 1 llauna de tomàquet especial pizza
  • 400g mozzarella
  • orenga

ELABORACIÓ:

  1. Dissoldrem el llevat en l’aigua tèbia. Un cop dissolt afegim el sucre, remenem i deixem reposar uns 15 minuts.
  2. Tamisem la farina i reservem 100g per treballar més tard  la massa sobre la taula.
  3. Agafem 400g de farina i la barregem amb la sal
  4. A continuació fem un foradet al mig i li afegim l’aigua amb el llevat i anem barrejant-los amb les mans.
  5. Un cop veiem que s’ha incorporat l’aigua a la massa li afegim la mantega fosa i l’oli d’oliva.
  6. I anem remenant o amassant fins que es vagi desprenent del bol.(Recomanem mullar-nos les mans amb una mica d’oli per que no se’ns enganxi).
  7. Un cop es desenganxa del bol on el tenim, enfarinem la taula de treball i anem amassant allà uns 10-15 minuts. (en funció de com estigui la massa li afegim més aigua o més farina, dependrà de la farina utilitzada)
  8. Ara serà l’hora del repòs de la massa . Enfarinem una mica el bol o bé ho impregnem amb oli i deixem fermentar en un lloc temperat (entre 25-35 ºC) tapat amb film o un drap humit fins que dobli el seu volum. (Depèn de la temperatura i la humitat pot estar des de 30 min. fins a 1 hora).
  9. Mentrestant prepararem els ingredients de la pizza.
  10. Obrim els musclos en una olla amb un dit d’aigua. Els pelem i els reservem amb l’aigua.
  11. Pelem les gambes i reservem tant les gambes pelades com els caps i esclòfies.
  12. En un cassó incorporem l’aigua dels musclos i els caps i esclòfies de les gambes i les fem bullir durant 8-10 minuts aixafant-ho tot amb una mà de morter.
  13. Colem el caldo que hem preparat i incorporem la mozzarella, barregem i reservem.
  14. Ara serà l’hora de fer la nostre pizza.
  15. Pre-escalfem el forn a 220 ºC.
  16. Tornem a posar la massa sobre la taula i traiem tot l’aire possible clavant els dits i aixafant-la amb la mà,  donant-li forma rodona. Ens ajudarem amb un rodet i la deixarem ben fina.
  17. A continuació li afegim el tomàquet i l’orenga al nostre gust.
  18. A sobre li incorporem la mozzarela marinera que hem fet anteriorment tot escalfant-la una mica per deixar-la més líquida.
  19. I ara els ingredients que falten; les gambes, els musclos, el surimi i el blat de moro.
  20. Una miqueta de mozzarella per sobre si volem i a enfornar a 220 ºC durant 8-10 minuts.

SALUT I BON MENJAR!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

13 + eighteen =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.