Tenim un company de feina de Lleó i pel seu aniversari ens va portar Cecina del seu poble. Fa temps havíem provat pa de coca torrat amb tomàquet, cecina i foie i vam voler recordar aquell sabor tant impressionant.
Aquesta vegada hem bullit unes patates i les hem pinzellat amb oli i pebre vermell de la vera. Juntament amb la cecina , el foie i el rovell de l’ou escalfat ha donat un plat sorprenent i deliciós.
INGREDIENTS ( Per a 4 persones):
- 4 Patates grans
- 4 Ous
- 100 g de Cecina
- 2 rodanxes de Foie d’un dit de gruix (Nosaltres hem comprat foie Celestin 80%)
- Pebre vermell de la vera
- Oli i Sal
ELABORACIÓ:
- Bullim les patates senceres amb pell en aigua lleugerament salada ( aprox. 45 minuts, depèn de la patata) i deixem refredar una mica.
- Pelem les patates i les tallem en rodones o com més ens agradi i les salem al nostre gust.
- Barregem una mica d’oli i pebre vermell de la vera.
- Pinzellem les patates amb aquest oli.
- A continuació esmicolem la cecina i el foie i els incorporem al plat.
- Escalfem els ous i els posem a sobre de les patates, la cecina i el foie.
- Un cop a taula amb un ganivet trenquem l’ou i deixem caure el rovell. IMPRESSIONANT!!
Nota: Per escalfar l’ou només ens fa falta 4-5 minuts ,depèn de l’ou. Nosaltres per decorar li hem afegit unes llavors de rosella. I si voleu i us ha sobrat oli amb el pebre vermell li podeu afegir una mica per sobre.
SALUT I BON MENJAR!!