La Salsa d’alvocats és una de les receptes saludables per excelència!!
Avui tenim un d’aquests sopars que a tots ens deixa contents, una salsa d’alvocats ( guacamole) per anar picant amb unes crudites o patates al estil «doritos» ( això últim no és molt saludable ehhh). Ahh i unes cervesetes per no fer gola seca . No te res a veure als que venen als supermercats, aquest te tota l’essència de frescor i naturalitat.
Nosaltres hem volgut donar un toc diferent al habitual afegint les típiques varetes de surimi.
INGREDIENTS PER FER LA SALSA D’ALVOCATS:
- 3 Alvocats madurets
- 1 ceba tendra petita o 1/2 gran
- 1/2 tomàquet Raf (pot ser el que més us agradi, però això sí,que sigui gustós).
- 1/2 xile picant
- 6 varetes de surimi
- 2 llimes
- 1 cullerada de coriandre
- Oli i sal
ELABORACIÓ PER FER LA SALSA D’ALVOCATS:
- Tallem els alvocats per la meitat i ens quedem amb la carn de dintre. Amb una cullera es pot agafar molt be. Es important que estiguin ben madurets, així li donen un sabor especial i es pot treballar millor.
- Ho posem en un bol i els aixafem amb una forquilla.
- Immediatament exprimim 1 llima i mitja per sobre i remenem, així evitarem l’oxidació del alvocat. L’altre meitat de la llima la deixarem per decorar.
- Tallem ben finet la ceba tendra, el tomàquet i el xile i ho afegim al bol (aneu en compte quan talleu el xile de rentar-vos les mans de seguida i no tocar-vos el nas o els ulls).
- Triturem les varetes de surimi i les incorporem al bol.
- A continuació afegim coriandre fresc si trobem o, si no, una espècie de pasta de coriandre que venen las supermercats.
- Ho remenem tot i reguem amb una mica d’oli i afegim la sal com més ens convingui.
Nota: Normalment també li incorporem pebrot verd, però en aquest cas no en teníem, i així va quedar!
Quina pinta té aquesta salsa d’alvocats ehh ?
SALUT I BON MENJAR!!