35ena MOSTRA DE VINS I CAVES DE CATALUNYA

Aquests dies s’ha celebrat a Barcelona la 35ena mostra de vins i caves de Catalunya i hem tingut el privilegi de poder assistir amb un grup de bloguers per fer un tast exclusiu organitzat per la revista Cuina i guiat per Ignasi Seguí, divulgador i elaborador de vins del Penedès. Ha estat fantàstic, ens han tractat molt bé i hem tingut l’oportunitat de tastar vins i caves especials, que se surten una mica de la gama convencional.

A l’arribada ens vam trobar amb el Josep Sucarrats, el director de la revista Cuina, i ens va donar la benvinguda. Una persona molt agradable, per cert. Vam agafar les nostres acreditacions i vam esperar a que vinguessin tots els convidats. Ens van portar per uns stands concrets, i vam anar tastant el producte selecte que ens tenien preparat.

cava brut reserva Carles AndreuLa primera parada va ser al stand del Celler Carles Andreu. Ens van deixar tastar un cava rosat de la varietat Trepat fermentat en barrica. El que més ens va cridar l’atenció va ser el seu color pàl·lid que ja el feia diferent, però a banda del color, el seu gust era increïble. Molt bona sensació!!

cava brut reserva 50 aniversari CovidesLa segona parada la vam fer al stand de Covides. Allà vam tenir la sort de provar un cava d’edició limitada que es va fer per celebrar el 50 aniversari del celler. Aquest era un brut reserva que, com deia a l’etiqueta de l’ampolla, era fruit de l’experiència i la tradició. Molt bo!

La següent visita va ser al stand del celler de Oriol Rossell. En aquesta ocasió vam tastar un vi blanc que havia estat en barrica i el raïm era d’una sola varietat i també d’una sola finca. En aquest cas la finca dóna nom a aquest Xarel.lo del 2013,.. Les Cerveres. Ens va agradar molt.

Vi blanc Les Cerveres

Vi escumos ancestralSeguidament ens van portar a veure als enòlegs i responsables de Mas Bertran. En aquest cas, vam descobrir un vi escumós dolç, l’Ancestral. Ideal per aperitius i per acompanyar postres. Molt, molt agradable.

vi el senat del montsantDesprés vam trucar a la porta de les bodegues Torres. I ens van regalar un tast d’un vi que forma part d’un projecte que es diu 7 magnífics. Un vi negre, Senat del Montsant. Un vi d’aquell que deixa llagrimetes a la copa. Garnatxa, Samsó i Syrah. Envellit en barriques de roure francès. Espectacular!!

Una altra parada, Mas dels Clavers, finca Can Gallego. En aquesta ocasió vam tastar un cava brut nature reserva del 2013. Gust intens que queda estona a la boca, que s’allarga. Molt agradable.mas dels clavers

cava Torelló Etsuro Sotoo

I per últim les bodegues Torelló. Vam fer el tast d’un cava d’edició limitada que cridava moltíssim l’atenció per la seva ampolla. Va ser dissenyada per l’escultor Etsuro Sotoo, escultor que ha fet treballs a la Sagrada Família, com els cistells de fruita del pinacles, i molt influenciat per Gaudí. El dibuix de l’ampolla recorda a la fruita del raïm tallada per la meitat. A banda d’aquesta peculiaritat, el cava és boníssim.

Per acabar la ruta ens van portar a “l’espai selecció” de la mostra. Un racó fantàstic en el que hi havia una referència de cada stand escollida meticulosament. Diguem que allà hi havia el millor de cada celler. 

Però encara ens teníen una última sorpresa, “les joies de la corona”, els 4 vins de Finca.

espai seleccióClos Mogador DOQ Priorat (Clos Mogador)

Vinya Gigi DO Penedès (Jean Leon)

Mas de la Rosa DOQ Priorat (Vall Llach)

Teixar DO Montsant (Vinyes Domènech)

espai selecció 2Vam fer alguns tastos més i per últim vam degustar uns formatges artesans que també estaven a la mostra. Tot plegat una tarda esplèndida amb molt bona companyia.

Volem donar les gràcies a Josep Sucarrats i a la revista Cuina per deixar-nos formar part d’aquesta trobada, a Ignasi Seguí per guiar-nos pels stands en busca i captura de sorpreses enològiques per nosaltres molt interessants i a tots els winebloggers amb els que vam compartir la tarda.  Va ser una experiència molt gratificant.

Salut i bon menjar!

Podeu deixar el vostre comentari

*

ten + 15 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.