CREMA PASTISSERA,… UNA RECEPTA DOLÇA

crema pastissera
 

crema pastissera

Aquesta crema pastissera és ben senzilla de fer i és un bon recurs per les nostres postres.

La nostra recepta de crema pastissera la tindrem feta en 20 minutets, això sí, l’haurem de deixar refredar per tastar-la. Nosaltres hem fet servir aquesta crema pastissera per omplir una coca de crema per Sant Joan, però la podeu fer servir per infinitat de postres.

INGREDIENTS PER LA CREMA PASTISSERA:

  • 1L de llet sencera
  • 225g de sucre
  • 5 ous
  • 80g de farina fina de blat de moro ( nosaltres  hem fet servir de la marca Maizena)
  • 5g d’essència de vainilla
  • 1 canó de canyella
  • colorant alimentari ( el que es fa servir per les paelles d’arròs)

ELABORACIÓ PER LA CREMA PASTISSERA:

  1. Posem a bullir 750mL de  llet amb el sucre i el canó de canyella, removent de tant en tant.
  2. Per altre banda, en un bol diluïm els rovells d’ou amb la resta de la llet i l’essència de vainilla.
  3. A continuació incorporem el colorant al bol fins obtenir el color de la crema que vulguem.
  4. Un cop tenim el color encertat dissoldrem la farina de blat de moro en el mateix bol.
  5. Ara toca la part final! Quan tinguem la llet bullint ho apartem un moment del foc i l’hi incorporem la barreja que tenim al bol tot colant-lo. I sense deixar de remenar amb unes barilles tornem a posar-ho al foc molt suau fins obtenir l’espessor de la crema que més ens agradi. ( en 2-3 minuts ho tindrem).
  6. Feu memòria de treure el canó de canyella, no sigui cas que algú es faci mal, 🙂 

Nota: La farina fina de blat de moro precipita si la deixem molta estona parada, removeu-la abans de incorporar-la a la llet bullint. Al incorporar les dues fases no deixeu de remenar per què quedi una crema pastissera ben fina i brillant, i no deixeu-la molta estona si no s’espessarà molt. I una coseta molt important  alhora de guardar-la a nevera és que hem de tapar-la amb film enganxat a la crema per evitar que s’assequi la part de sobre.

SALUT I BON MENJAR!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *