ELS NOSTRES ESPÀRRECS

Des del mes de Març fins al mes de Juny, és la temporada en la que es conreen els espàrrecs. Fantàstic vegetal d’un gust peculiar, que no a tothom convenç, però, sabeu quants tipus hi ha?

Podem diferenciar tres varietats: els blancs, els silvestres, i els verds.

espàrrec silvestreespàrrec blancEls blancs creixen sota terra, són tendres i dolços, de textura fibrosa. Els silvestres són els que agafem al bosc, aquests tenen un gust més fort. I els verds són els que, durant els mesos de Maig i Juny, arriben a tenir el nivell màxim de qualitat i, pot ser, són els més atractius.

 

Una curiositat, nomès a Catalunya hi ha un sòl que reuneixi les condicions que necessita l’espàrrec blanc per crèixer, i aquest és el del Baix Llobregat.

Nutricionalment parlant, hem de dir que són perfectes pels que necessitem vigilar el que mengem, ja que són hipocalòrics i contenen molta aigua. No tenen greix, i contenen vitamines antioxidants com la C, la E i beta carotè. També són rics en potassi i sofre, que ajuden a facilitar al fetge la seva funció depurativa.

espàrrec 3

Els receptaris estan plens de receptes amb l’espàrrec com a protagonista, és un aliment que té moltíssimes possibilitats. Remenats amb ous, amb formatge, en crema, a la brasa, amb peix, per salses, i un llarg etc. Un exemple és la recepta que pengem a continuació:

 

Saltat d’espàrrecs verds i carxofes amb foie

 recepta espàrrecs amb carxofes i foie

Ingredients per a 4 persones: • 6 espàrrecs verds • 4 carxofes • 4t alls de foie fresc • 1 ceba • 1 pebrot vermell • sal • oli d’oliva extra verge

Preparació:

Sofregiu la ceba i el pebrot tallats a tires fines amb una mica d’oli fins que estigui ben reduït i reserveu-ho. Salteu els espàrrecs pelats de la part inferior i les carxofes pelades i tallades a quarts en una mica d’oli. En una paella antiadherent, tireu-hi una mica de sal i quan estigui ben calenta poseu-hi el tall de foie. Marqueu-lo volta i volta i després abaixeu el foc per tal que no quedi cru per dins . Munteu el plat posant una base de carxofes, el foie i els espàrrecs, i després afegiu-hi la ceba i el pebrot pel damunt .

(Recepta treta de la web www.cuina.cat)

fira esparrec 2013Destacar la fira de l’espàrrec de Gavà, en la qual fan moltes activitats lúdiques. Bon moment per fer tast, comprar, i gaudir del concurs d’espàrrecs. 

Ah! Un detall sense importància. Després de menjar-los, no us espanteu quan aneu al lloc més íntim de casa vostra. Recordeu que són molt diürètics!!!

Quins escollireu per la vostra recepta? Ànims!

Salut i bon menjar!


Podeu deixar el vostre comentari

*

4 × 1 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.