RECEPTA DE BUNYOLS DE VENT (QUARESMA)

recepta bunyols de vent

recepta bunyols de vent

És temps de quaresma i com que estem en un període de descans i no hem fet plans de sortir fora de casa, què millor que aprofitar per fer una recepta de bunyols de vent. Ja teníem ganes de fer a casa aquests dolços típics d’aquesta època i veure com ens sortien, ja que hem tastat molts i tots diferents.

Aquesta recepta de bunyols de vent és molt fàcil i ràpida de fer. Aquests bunyols ens han quedat molt cremosos per dintre. Semblen farcits però no ho son. Són molt suaus però atipen molt!!! Així que recomanem menjar poquets per gaudir d’un bon moment. Són ideals per prendre a mitja tarda amb un cafè o de postres o….bé! Qualsevol moment és bo! Sobretot pels llaminers!!

INGREDIENTS PER LA RECEPTA DE BUNYOLS DE VENT:

  • 130gr de farina
  • 85gr de mantega
  • 260 ml d’aigua
  • 1 cullerada sopera de sucre de llustre (glacé)
  • 1 cullerada sopera de matafaluga (anís verd)
  • Pell d’una llimona ratllada
  • 1 ml d’essència de vainilla
  • 1 xic de sal
  • 3 ous
  • Oli de gira-sol per fregir els bunyols
  • Sucre per arrebossar els bunyols

ELABORACIÓ PER LA RECEPTA DE BUNYOLS DE VENT:

  1. Primer de tot posem en una olla petita o cassó l’aigua, la mantega, la pell de la llimona, la matafaluga, el sucre de llustre i la sal.
  2. Quan comenci a bullir afegim la farina de cop. Donem unes voltes ràpides fins que es faci una massa que llisqui amb les parets del recipient (S’ha de desenganxar).
  3. Deixem un parell de minuts i anem incorporant els ous un per un. Després afegim l’essència de vainilla i donem unes voltes més fins que quedi integrada. Deixem reposar uns minutets.
  4. A continuació posem una paella amb l’oli per a que s’escalfi. Quan estigui ben calent comencem a tirar la massa feta boletes, o el que més s’assembli. Farem servir un parell de culleretes mullades en oli per anar agafant la massa i anar dipositant-la a la paella.
  5. Quan es posin marronets li donem la volta per a que es fregeixin per l’altre costat. I quan estiguin ambdós costats els traiem i els anem posant a sobre d’un plat amb paper de cuina per a que absorbeixi l’excés d’oli.
  6. Per últim arrebossem amb sucre i els deixem ben blanquets per tot arreu.

No sigueu impacients! Són més bons si espereu a que es refredin!!

Apa! Ja podeu gaudir d’aquesta recepta de bunyols de vent. Compte no us atipeu massa!!!

Salut i bon menjar!!

Podeu deixar el vostre comentari

*

3 + seven =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.