GALETES DE MANTEGA

galetes de mantega
galetes de mantega

Avui us presentem una recepta de galetes de mantega ideal per fer durant una tarda de pluja o qualsevol dia que us vingui de gust passar una estona a la cuina creant.

Són les galetes de mantega. Les típiques galetes per acompanyar un café amb llet a mitja tarda, per esmorzar abans d’anar a l’escola, o pels més sibarites, degustant un vi dolç. De fet, qualsevol moment és bo per menjar galetes…

INGREDIENTS PER LA RECEPTA DE GALETES DE MANTEGA:

  • 125gr de mantega sense sal
  • 120gr de sucre
  • 2 ous
  • 450gr de farina de rebosteria
  • La pell d’una taronja ratllada
  • 1 sobre de llevat químic
  • 1 i ½  cullerada de postres de cacau pur en pols (per 165gr de pasta de galetes)
  • Motlles per tallar galetes

ELABORACIÓ PER LA RECEPTA DE GALETES DE MANTEGA:

  1. El primer que hem de tenir en compte és que la mantega ha d’estar a temperatura ambient. Si no pot ser així l’haurem de ficar uns segons al microones perquè no estigui freda.
  2. Fet això barregem el sucre amb la mantega, els ous i li ratllem la taronja a sobre. Fem servir una cullera per anar aixafant tota la barreja fins que aconseguim que la mantega estigui el més
    desfeta possible. No patiu si queden trossos que costen desfer, quan afegiu la resta d’ingredients aniràn desapareixent.preparacio-galetes-de-mantega6
  3. A continuació afegim la farina a poc a poc juntament amb el llevat químic. L’anem incorporant fins que estigui tota ben integrada. Finalment haurem de fer la barreja amb les mans.preparacio-galetes-de-mantega8 preparacio-galetes-de-mantega2
  4. Nosaltres hem decidit fer galetes de 2 colors així que hem separat uns 165gr de pasta i li hem afegit el cacau. Ho barregem fins que quedi la pasta marrona. En aquests moments tindrem una pasta blanqueta i una altra fosca.
  5. Fem una bola amb cadascuna de les pastes i les guardem a la nevera tapades amb paper film. Les deixem refredar uns 30 minuts ja que les podrem manipular millor. Si estan a temperatura ambient és més difícil treballar-les.
  6. Posem el forn a preescafar a 170º  a dalt i abaix. Això dels forns…a cada casa hi ha un sistema així que pot ser que hagueu de modificar el temps o la temperatura, heu de vigilar.
  7. Mentre s’escalfa el forn enfarinem la superfície de treball, treiem les pastes de la nevera i les anem estirant amb el corró, també enfarinat. Si no tenim un corró amb topall haurem d’intentar que la pasta quedi amb el mateix gruix per tot arreu. D’aquesta manera evitem que ens quedin unes galetes més fines que unes altres. A nosaltres ens agraden més aviat gruixudetes, d’uns 5 o 6 mm de gruix és ideal.
  8. Un cop estirada la pasta agafem els motlles i comencem a tallar i fer formes. Aquesta és la part que més agrada a la mainada, s’ho passen pipa!!!!preparacio-galetes-de-mantega5preparacio-galetes-de-mantega3
  9. Posem paper de forn a la safata i anem col.locant les galetes a sobre amb l’ajuda d’una espàtula. És millor no manipular-les massa perquè no perdin la forma.preparacio-galetes-de-mantega4
  10. Fiquem la safata amb les galetes al forn i treiem la part de dalt. Deixem només la part de sota i la safata la col.loquem una ranura per sobre de la meitat. Ho deixem coure 10 minuts. D’aquesta manera és com ens ha funcionat millor a nosaltres però dependrà del vostre forn. Així no es cremen per sota i queden sense torrar, però això va a gustos.
  11. Passats els 10 minuts treiem les galetes del forn i les deixem refredar. Un cop fredes……aaaiiiiixxxx !! aquí deixem volar la imaginació. Es pot desfer xocolata i banyar-les (totes o parcialment), li podem posar per sobre sucre de llustre, podem decorar-les amb fondant, o com fan les nostres filles, menjar-se les galetes sense deixar que es refredin!!!…
  12. Si teniu un pot hermètic per guardar les galetes us assegurareu de que no es posaràn toves ràpidament. Si no, una llauna o un “tupper” també poden anar bé per conservar les galetes.

Fins aquí la nostra recepta de galetes de mantega. Esperem que la poseu en pràctica i gaudiu com nosaltres.

Nota: Aquestes galetes no són molt dolces. A nosaltres no ens agrada els àpats ni les postres massa dolços. Així que si sou llaminers augmenteu la quantitat de sucre i llestos. Bona fornada !!

SALUT I BON MENJAR!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *