TAST AMB MARIDATGE DE CERVESES ARTESANES CATALANES

cerveses catalanes 1ª cata retallada

En aquesta ocasió hem volgut fer un tastet de les nostres cerveses artesanes catalanes. 

celler cerveses artesanes Moixeró

Hem anat a una petita tenda  de Sabadell d’aquelles que vas passejant i “pam” , no sabies que existia i la trobes de sobte, entres, i com les coves  que amaguen un tresor….

Al fons de la tenda a mà esquerre s’amaguen ” les joies de la corona”..Les cerveses artesanes catalanes.

Doncs bé, una vegada feta la introducció anem per matèria amb el nostre primer tast- maridatge.

Les nostres cerveses escollides amb l’assessorament del Celler de cerveses artesanes Moixeró han estat: Una Almogàver clàssica, la Ausesken Blanca, La Pirata Viakrucis, la Moon Verata i la Juliett Extra stout.

A continuació us expliquem com hem maridat aquestes cerveses:

cervesa almogaver

1. ALMOGÀVER CLÀSSICA és una cervesa de color ambre, amb poca escuma i una aroma a llevat, poma i altres fruites amb un gust un toc dolç amb una amargor mitjà del llúpul. Aquesta cervesa l’hem tastat amb un aperitiu mentres feiem el sopar, per anar fent una mica de  ganeta. 

 

cervesa ausesken2. AUSESKEN BLANCA és una cervesa elaborada amb malt d’ordi i blat cru d’Osona. Té una escuma blanca i esponjosa. Trobem aromes intensos que recorden a fruites cítriques i verdes del camp . Les aromes retro nasals potser afegeixen un toc de regalèssia.

Aquesta cervesa l’hem maridat amb una amanida de seitons amb vinagre i pernil ibèric.

cervesaa la pirata3. LA PIRATA VIAKRUCIS és una cervesa d’alta fermentació  de color groc ambre amb reflexos vermellosos, d’espuma fina i persistent. Aromes molt intensos de gelat de mango i macedònia de fruites tropicals, préssec en almívar, pell de taronja amarga i vainilla. Entrada en boca suau seguida d’una extrema amargor amb un final llarg de toffee, avellanes,cafè i cacau.

Aquesta cervesa l’hem maridat amb uns daus de calamar marinat amb salsa espinaler , arrebossats amb quicos i  ratlladura de llima.

cervesa moon4. MOON VERATA és una cervesa de color vermellós amb una escuma delicada que desapareix ràpidament. En nas trobem el evident aroma de ” Pimentón de la Vera” acompanyats de notes especiades coma la pebre de Jamaica i Sechuan, i també podem trobar aromes balsàmics com l’eucaliptol.

Aquesta cervesa l’hem maridat amb una torrada amb hamburguesa de poltre marinat amb especies àrabs( força picanteta), ceba confitada amb salsa barbacoa i formatge parmesà per sobre.

cervesa juliett5. JULIETT EXTRA STOUT és una cervesa amb aroma entelat de xocolata negra i  cafè amb llet amb una escuma consistent i esponjosa beix-marró. De color totalment negre amb olor a llúpol i la malta torrefacta. Té una amargor inicial seguida de dolç de la malta i acaba amb cafè i xocolata. Bon equilibri entre dolç i amarg.

Aquesta cervesa l’hem degustat per postres i de sobretaula amb uns bombons de xocolata.

Per acabar aquest article hem de dir que ha estat una nit fantàstica plena de sorpreses cada cop que obríem una cervesa. 

Dir també que totes les característiques de les cerveses que hem anomenat  en aquest article han estat extretes de les webs oficials de les mateixes, ja que nosaltres no tenim la suficient formació com per treure tots aquest sentits peculiars.

Tots els plats han maridat molt bé amb les cerveses excepte La Pirata Viakrucis amb els daus de calamars, ja que és una cervesa molt potent en amargor per un plat com aquest. Un cop acabada una feina  sempre hem de ser crítics per poder millorar! 

 Hauríeu canviat algun plat? Ens hauríeu recomanat alguna cervesa per aquests plats. Així doncs, tots els comentaris i crítiques seran benvinguts.

 

One Comment

  1. TAST MARIDATGE DE CERVESES ARTESANES CATALANES |
    29/03/2013 @ 17:00

    […] Voleu veure els matisos de les cerveses i els plats que ens han acompanyat,…Llegir més,… […]

    Reply

Podeu deixar el vostre comentari

*

4 + 15 =

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.