BACALLÀ AMB SAMFAINA

bacallà amb samfaina

El nostre bacallà amb samfaina té un toc especial amb fumet de peix, això fa que sigui una recepta típica dels pescadors, de mar.

Amb una samfaina tradicional, amb els nostres tocs, clar,…. i amb una cocció lleu del bacallà farem una recepta de gustos suaus però porfunds.

Us deixem la videorecepta del bacallà amb samfaina  del nostre  canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el vídeo li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

Ingredients per fer la recepta:

  • 900g de Bacallà
  • Farina
  • 3 grans d’All
  • 2 Cebes
  • 1 Pebrot vermell
  • 1  Pebrot verd
  • 1 Carbassó
  • 1 Albergínia
  • 1 Farcellet d’herbes aromàtiques
  • 6 Tomàquets
  • 1 culleradeta de pebre vermell fumat
  • 1 culleradeta dÀnís en gra
  • 1 culleradeta de comi
  • Nou moscada
  • 100mL de Vi ranci
  • 200mL de Fumet de peix
  • Sal i Oli d’oliva
  • Allioli (opcional)

Com fer la recepta de Bacallà amb samfaina:

  1. El primer que farem serà assecar els lloms de bacallà dessalats que tindrem remullant-se. Els posarem a sobre d’un tros de paper de cuina i amb un altre tros de paper els eixugarem fent una mica de pressió amb les mans.
  2. Un cop secs els anirem passant per farina i els anirem reservant.
  3. En una paella posarem una bona quantitat d’oli a escalfar. Seguidament incorporarem tres grans d’all i els fregirem per tal d’aromatitzar l’oli. Un cop hagin agafat un bon coloret els retirarem.
  4. En aquest mateix oli fregirem els lloms de bacallà. Els deixarem bens segellats per fora però crus per dintre. Quant tinguem segellat un costat li donarem la volta. Un cop finalitzat aquest pas els traurem de la cassola i els anirem reservant. Els traurem amb molta cura per a que no es trenquin.
  5. Continuarem posant les cebes tallades a trossos mitjans, un pebrot vermell tallat i un pebrot verd. Els tallarem ni molt grans ni molt petits.
  6. Posarem una mica de sal, donarem unes voltetes i el deixarem cuinant-se tapat a foc mig-alt durant 5 minuts.
  7. Passats els 5 minuts incorporarem un carbassó tallat a daus i  una albergínia. Rectificarem de sal i barrejarem bé totes les hortalisses.
  8. Afegirem un farcellet d’herbes aromàtiques, ho taparem i ho cuinarem a foc mig-alt durant 10 minuts.
  9. Passat aquest temps afegirem els tomàquets tallats a daus petits. Ho integrarem bé i ho deixarem tapat durant 10 minuts més.
  10. A continuació afegirem una culleradeta de pebre vermell fumat, una culleradeta d’anís en gra, una culleradeta de comí i li ratllarem una mica de nou moscada per sobre.
  11. Afegirem 100ml de vi ranci i ho barrejarem tot molt bé. Ho deixarem destapat durant 2-3 minuts per tal de que l’alcohol s’evapori.
  12. Passats els 3 minuts afegirem 200ml de fumet de peix. Ho deixarem coure destapat uns 5 minuts.
  13. Just en aquest punt ho tastarem per veure si li cal més sal. Rectificarem.
  14. Seguidament incorporarem els lloms de bacallà a la cassola, amb una cullera posarem una mica de samfaina per sobre dels lloms i ho tornarem a tapar la cassola. Ho cuinarem durant 5 minuts més.
  15. Doncs ja podeu tancar el foc perquè teniu el bacallà llest!

Si us agrada l’all i oli podeu finalitzar la recepta posant-li una capa per sobre dels lloms i gratinant-lo. Això ja és qüestió de gustos!

Si voleu donar-li un plus a la samfaina podeu afegir oli perfumat de farigola i romaní que tenim al nostre blog.

Ara podrem gaudir d’una cassola de peix, d’una recepta de Bacallà acompanyat amb una samfaina amb aromes de mar.

Salut i Bon menjar!!