Oli de farigola i romaní, …. una recepta d’allò més fàcil que ens perfumarà tot tipus de plats. Mira que es molest trobar-se trossos d’herbes quan mengem, doncs amb aquest oli ja no tornarà a passar, mai més ens trobarem trossos de farigola o romaní per la boca.
Amb aquest oli de farigola i romaní podem regar un pa amb tomàquet que acompanyi alguna carn a la brasa, el podem regar per sobre d’una escalivada, podem afegir-li a un arrosset de muntanya,…. en fi, deixeu volar la vostra imaginació i gaudiu d’aquest oli amb aromes de bosc.
Us deixem la video-recepta per que no us perdeu cap detall. I ja sabeu que es diu,… si t’ha agradat el video, subscriu-te al nostre canal i comparteix 🙂
INGREDIENTS PER FER OLI PERFUMAT DE FARIGOLA I ROMANÍ:
- 300g d’oli d’oliva
- Un grapat de farigola ( uns 10g)
- Un grapat de romaní (uns 10g)
ELABORACIÓ PER FER OLI PERFUMAT DE FARIGOLA I ROMANÍ:
- En un cassó posem l’oli d’oliva.
- Li afegim la farigola i el romaní.
- Posem a escalfar tot plegat fins arribar aproximadament als 80 ºC (entre 75 i 85 ºC).
- Mantenim a aquesta temperatura durant 20 minuts. Anirem removent de tant en tant.
- Un cop han passat els 20 minuts traurem el cassó del foc.
- Li donem unes quantes voltes a la farigola i el romaní i ho tapem amb paper d’alumini.
- Deixem reposar durant 1 hora a temperatura ambient.
- Passada aquesta hora colem o filtrem l’oli cap un bol o pot de vidre.
- I ja tindrem el nostre oli perfumat, ara només quedarà posar-ho a un bonic setrill.
Com veieu no hem maltractat ni l’oli amb temperatures elevades ni hem triturat la farigola i el romaní. Si seguiu aquesta recepta al peu de la lletra tindreu un oli perfumat de farigola i romaní d’escàndol, no se’ns haurà oxidat ni serà gens amargant.