FIDEUS A LA CASSOLA AMB COSTELLA DE PORC

fideus a la cassola amb costella

Aquests fideus a la cassola amb costella de porc és una recepta de cuina fàcil i bastant tradicional sense gaires floritures però amb un sabor boníssim.

Un bon sofregit tradicional més un xup xup fan d’aquests fideus a la cassola un platàs!! Aquesta recepta admet varies posibilitats; els podem fer amb fideus més gruixuts o més prims; podem fer els fideus més caldosos, podem incorporar salsitxes, xoriço, verdures al gust,… o podem fer els de tota la vida, amb costella de porc!!

Us deixem la videorecepta del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta 🙂

Ingredients per fer la recepta: (4 persones):

  • 300g de fideus del nº4
  • 500g de costella de porc
  • 400g de tomàquet triturat
  • 600ml de brou de pollastre o escudella
  • 1 ceba
  • 1pebrot verd
  • 2 grans d’all
  • 1 farcellet d’herbes
  • mel
  • vi ranci
  • oli, sal i pebre

Com fer la recepta dels fideus a la cassola:

  1. El primer que farem serà posar oli a la cassola i tirarem els grans d’alls fins que quedin daurats. Un cop daurats els treurem i els reservarem.
  2. Salpebrarem les costelles de porc i les posarem a la cassola ,pujarem una mica el foc i les daurarem. Quan estiguin daurades les treurem i les reservarem.
  3. Tornarem a afegir una mica d’oli i posarem la ceba i el pebrot picadets juntament amb el farcellet. Baixarem una mica el foc perque no es cremin. Podeu anar afegint una mica d’aigua quan veieu que vol enganxar-se. Ho tindrem més o menys 30 minuts, volem que caramelitzi una mica perque així tindrà millor gustet.
  4. Incorporarem l’all que tenim reservat i les costelles daurades. Donarem unes voltes i pujarem una mica el foc. Serà el moment de tirar un bon raig de vi ranci. Ho cuinarem fins que l’alcohol s’evapori.
  5. A continuació tornarem a baixar un pelet el foc i afegirem el tomàquet triturat. Ho deixarem que faci una mica de xup-xup i quan l’aigua del tomàquet hagi desaparegut ficarem una mica de mel per cotrarrestar l’acidesa del tomàquet.
  6. Incorporarem el brou i quan arrenqui a bullir li tirarem els fideus. Ho deixarem uns 11 minuts per que quedi al dente (els temps dependrà del que marqui el fabricant.
  7. Quan quedin 5 minuts per acabar ho tastarem per si ho hem de rectificar de sal. Quan tanquem el foc ho deixarem reposant 5 minuts i ja ho tindrem. Amb aquesta quantitat de brou els fideus queden més aviat secs. Si us agraden amb una mica de caldo només heu d’utilitzar més quantitat de brou o afegir un pél d’aigua.

La ideia d’aquesta recepta ens va venir del llibre «cuinar per ser feliç» de Carme Ruscalleda on té una recepta de patates a la cassola amb costella de porc. Nosaltres hem substituit les patates pel fideus.

fideus a la cassola2

Salut i bon menjar!!