MACARRONS GRATINATS AL FORN AMB BEIXAMEL..ELS DE LA TIETA PILAR

La recepta de cuina d’aquesta setmana son uns Macarrons gratinats al forn amb beixamel de formatge. No son els macarrons a la catalana però s’hi acosten, la carn amb el tomàquet i el formatge integrat dins la beixamel fan que hagis d’anar ràpidament a pel pitet!!. A tot això que hem dit només ens falta posar-hi formatge per sobre, això li donarà un color molt atractiu quan estiguin gratinats al forn.

macarrons gratinats al forn amb beixamel de formatge

Si ens pregunten quin plat recordes de quan eres petit, sens dubte diríem que el pollastre rostit que feia la iaia i sobretot els macarrons gratinats de la tieta Pilar. Nosaltres ho hem adaptat una mica al nostre gust d’ara. Un sofregit tradicional, uns macarrons més gruixuts ( rigatoni nº24 ) i una beixamel potent amb formatge al nostre estil que un cop gratinats deixen un bon aroma a la cuina.

Us deixem la vídeo recepta perquè veieu lo fàcil que son de fer , eii i si us agrada el vídeo us podeu subscriure al nostre canal ehh 🙂

INGREDIENTS PER MACARRONS GRATINATS AL FRON AMB BEIXAMEL (per a 4 persones):

  • 500g costella de porc
  • 6 Salsitxes
  • 1 Ceba
  • 2 fulles de Llorer
  • 100mL de vi ranci
  • 3 tomàquets de pera
  • 1 culleradeta de Comí
  • 1 cullerada de Orenga
  • 400g de macarrons grans
  • 200g de Formatge parmesà
  • Oli, sal i pebre

Per fer la beixamel:

  • 1 litre de llet 
  • 40g de mantega
  • 50g de farina
  • Nou moscada
  • Sal i pebre
  • 200g de formatge tendre de cabra 

ELABORACIÓ PER FER MACARRONS GRATINATS AL FORN AMB BEIXAMEL:

  1. En una paella gran afegim una mica d’oli i posem a coure les costelles i les salsitxes. Si voleu anar més ràpids podeu fer les carns per una banda i la ceba per l’altre (mireu la videorecepta).
  2. Quan veiem que es comencen a daurar afegim la ceba prèviament tallada ben fina i el llorer
  3. Un cop estigui la ceba al nostre gust de cocció afegim el vi ranci i evaporem l’alcohol.
  4. A continuació incorporem els tomàquets prèviament ratllats junt amb el comí i l’orenga.
  5. Rectifiquem de sal i reservem per més endevant.
  6. Preparaem la beixamel tal i com expliquem més a baix.
  7. Bullim els macarrons amb força aigua salada i un cop fets els escorrem.
  8. En una plata apte per a forn posem una mica d’oli i afegim el sofregit amb les carns, els macarrons  i a continuació tota la beixamel.
  9. Ho remenem tot i ratllem  molt formatge parmesà per sobre.
  10. Ara només quedarà gratinar-ho al forn fins que trobem el color que més ens agradi de torrat.
  11. Un cop tinguem els macarrons gratinats, cap a taula!!

Per fer la beixamel:

  1. En un cassó portem a ebullició la llet
  2. En un altre cassó  desfem la mantega a foc mitjà. A continuació afegim la farina tamisada i sense parar de remenar amb unes barilles esperem que es dauri una mica però sense arribar a torrar-se.
  3. Un cop ho tinguem al punt ho apartem del foc i afegim la llet bullint en tres tandes sense parar de remenar, no ens hem de preocupar per que al principi obtinguem grumolls després es desfan. A cada tanda que afegim llet remenem i li donem un cop de temperatura al foc i així fins acabar la llet.
  4. Un cop tenim la llet incorporada ho posem  a foc mitjà durant uns 10-12 minuts remenant tota la estona. I 5 minuts abans posem sal i pebre al gust,  nou moscada ratllada i el formatge tendre de cabra.
  5. Esperem a que tots els ingredients s’incorporin i reservem.

NOTA: Aquesta beixamel queda bastant consistent, però si la voleu més líquida afegiu menys farina i mantega a proporció, però sense modificar la quantitat de llet. Son uns macarrons gratinats per deixar-se anar a la cuina fent la beixamel al gust que vulguem afegint les especies i herbes que més ens agradi. És un plat contundent de sabor  pel formatge de cabra, però si us agrada més suau afegiu menys quantitat.

SALUT I BON MENJAR!!

Eiiii, no marxeu sense veure això ehhh 🙂