Aquestes llenties estofades les podem deixar així mateix o les podem engrescar una mica amb xoriço i botifarró dolç!!
La recepta de llenties estofades amb verdures de cada casa es fa de diferents maneres i cada cuiner /cuinera li dona el seu toc personal. Nosaltres les hem fet com havia vist fer-les a la meva mare però amb el toc del pebre vermell fumat i la nou moscada, que m’agrada molt com queden.
És una recepta fàcil de fer i que podem fer en quantitats per congelar per un altre dia. Amb la nostra recepta surten unes llenties senceres i amb un gust a cuina de l’avia.
Us deixem la vídeo recepta perquè veieu lo fàcil que son de fer , eii i si us agrada el vídeo us podeu subscriure al nostre canal ehh 🙂
Ingredients per fer la recepta de llenties estofades amb verdures, xoriço i botifarró dolç:
- 1 Ceba
- 1/2 Pebrot verd
- 1 Pastanaga
- 1 Tomàquet
- 3 Patates
- 2 grans d’All
- 1 fulla de Llorer
- 500g de Costella de porc
- 300g de Llenties Pardines
- 2 Xoriços
- 2 Botifarrons dolços
- 1,5 litres d’Aigua
- Pebre vermell fumat (Pimentón de la Vera)
- Nou moscada
- Oli i sal
Elaboració per fer la recepta de llenties estofades amb verdures, xoriço i botifarró dolç:
- Començarem preparant alguns del ingredients; salpebrarem les costelles de porc, tallarem les cebes i el pebrot verd en trossos mitjans, pelarem la pastanaga i la tallarem en rodanxes d’uns 0.5 cm aprox., pelem i escapcem les patates, tallem a trossets els tomàquets i li traiem les llavors i escalfarem els grans d’all.
- Un cop preparat tots els ingredients , posarem oli en una cassola i els dos grans d’all.
- Afegirem les costelles de porc i les daurarem fins que quedin ben rosetes.
- A continuació li afegirem la fulla de llorer i totes les verdures que havíem preparat anteriorment. Li donarem unes voltes i deixarem sofregir durant uns 5 minuts a foc mig.
- Ara serà l’hora de posar les llenties i una miqueta de pebre vermell fumat.
- Li donem unes voltes i li afegim l’aigua, esperarem a que arrenqui el bull i deixarem tapat fent un xup xup molt suau durant 30 minuts.
- Un cop passat el 30 minuts provem les nostres llenties estofades i afegim sal i nou moscada al nostre gust.
- A continuació incorporem els xoriços i els botifarrons dolços i deixem fent xup xup suau durant 15 minuts més.
- Doncs ja ho tindrem això, ara pararem el foc i agafarem els xoriços i els botifarrons per tallar-los a rodanxes i tornar-les a possar a la cassola.
- Només ens quedarà servir-les al plat i gaudir-les!!