El pappardelle és un tipus de pasta italiana semblant als tallarins però molt més amples.
En aquesta ocasió els hem fet casolans amb les nostres filles i s’ho han passat d’allò més divertit. Aquesta recepta la acompanyem amb verduretes, gambes i bolets tot regat amb soja i mel.
INGREDIENTS PER PASTA CASOLANA AL ESTIL PAPPARDELLE AMB VERDURETES , SOJA I MEL (per a 4 persones):
- 500g de farina
- 5 ous
- 250g de gambetes pelades crues
- 8 gambes
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 2 pebrots verds
- Bolets (en aquest cas hem fet servir gírgoles)
- Salsa de soja
- mel
- Oli i sal
ELABORACIÓ PER PASTA CASOLANA AL ESTIL PAPPARDELLE AMB VERDURETES , SOJA I MEL:
Per fer la pasta casolana:
- Batem els ous i barregem amb la farina en un bol.
- Barregem bé amb una cullera prèviament i acabem amb les mans fins a tenir una massa que no s’enganxi a les mans. (Si us queda la massa molt seca afegir una mica d’aigua i si per contra se us enganxa a les mans afegir farina).
- Aquesta massa la traslladem a una superfície plana ben empolvorada de farina per pastar durant 10 minuts.
- Un cop pastada la tallem en 4 trossos i creem 4 boles, les deixem reposar durant 30 minuts tapats.
- Passat aquest temps de repòs empolvorem la superfície de treball amb farina, aplanem la massa amb un rodet deixant la massa ben fina i si pot ser amb forma rectangular, empolvorar també una mica de farina per sobre de la massa.
- Amb un ganivet ben esmolat tallem la massa en tires llargues de l’amplada que més ens agradi.
- Repetim el pas 5 i 6 amb la resta de la massa.
- Un cop tinguem la pasta tallada els coem amb abundant aigua salada entre 3 i 5 minuts depenent del gruix que hàgim deixat la massa i segons el nostre gust, al dente o ben fets.
Per fer les verdures amb gambetes i bolets amb salsa de soja i mel:
- Posem les gambes en una cassola amb oli i els pasem dos minuts per cada costat, reservem.
- A la mateixa cassola afegim les gambetes i deixem coure durant aprox. 3-4 minuts, reservem.
- Tallem les verdures a tires llargues i les afegim a la mateixa cassola d’abans, tenint en compte el temps de cocció de cada un d’ells per evitar que es desfacin i perdin propietats. Jo els he posat en aquest ordre: Pastanaga, pebrot verd, ceba, carbassó i albergínia.
- Després d’incorporar l’albergínia afegim també els bolets.
- Un cop tinguem les verdures al punt afegim 4 cullerades de salsa de soja i deixem reduir uns 5 minuts, a continuació afegim 2 cullerades de mel.
- En aquest moment serà quan rectifiquem de sal.
- Afegim les gambetes i parem el foc.
- Incorporem la pasta escorreguda i barregem.
- Afegim una cullerada de soja i una altra de mel i tornem a barrejar.
I. .. a emplatar. Les gambes les he pelat deixant-les amb el cap. M’ha semblat que així decorava més el plat.