ARRÒS CREMÓS DE BOLETS I CASTANYES

Arròs cremós de bolets i castanyes, amb aquesta recepta ens estrenem en un petit projecte de l’Abril de April’s Kitch i de l’Aisha de La cocina de Aisha. Elles ens proposen un cuiner/ra reconegut i tots els participants busquem informació sobre aquests xefs i fem una recepta d’ells o inspirada en ells. D’aquest projecte en diuen  cooking the chef .

arros cremos amb bolets i castanyes Cuinateca

coocking-the-chef

Dit tot això ens estrenem aquest mes amb els Germans Torres, un tàndem de cuiners d’alçada, però no només pel fet que últimament estan aconseguint reconeixement a nivell mundial si no perquè la seva cuina es crea i es realitza al Dos Cielos, un restaurant a la planta 24  de l’hotel Meliá Barcelona Sky.

En aquesta ocasió hem escollit un plat que vàrem veure en un reportatge del programa “els fogons de la Lali” de BTV a la cuina del Dos Cielos amb en Sergio Torres i que va de maravella amb  l’època en que estem, la tardor. Ells ens portaven un arròs cremós amb bolets i fruits verds, i nosaltres l’hem adaptat al nostre gust amb el nostre toc.

Imagen de previsualización de YouTube

INGREDIENTS PER FER ARRÒS CREMÓS AMB BOLETS I CASTANYES ( per a 4 persones):

  • 400g d’arròs bomba
  • 1 ceba
  • 1/2 got de vi ranci
  • 2L de brou d’escudella (es pot fer servir brou de verdures o de pollastre)
  • 20-30 castanyes
  • 1 grapat d’anacards
  • 50g de mantega
  • 80 g de rossinyols
  • 80g de trompetes de la mort
  • 15g de ceps deshidratats
  • 80g de barreja de bolets petitons
  • sal, oli i pebre

ELABORACIÓ PER FER ARRÒS CREMÓS AMB BOLETS I CASTANYES:

  1. En primer lloc posem a hidratar els ceps en un bol amb aigua durant 1 hora o més.
  2. Fem un tall a les  castanyes i les posem  en un bol amb tapa cobertes d’aigua. Les portem al microones a màxima potència durant 15-20 minuts. Un cop passat aquest temps les traiem i les pelem ( les deixem refredar una mica, però les hem de pelar quan encara estiguin ben calentetes). Les reservem.
  3. Posem una olla al foc amb una mica d’oli  i coem  una ceba tallada en trossets petits durant uns 25- 30 minuts per tal d’obtenir una ceba caramel.litzada. Hem d’anar afegint una mica de brou a la ceba perquè no se’ns cremi. ( Hem de tenir paciència per fer la ceba però, feu-me cas que el resultat final  serà un altre).ceba
  4. Portem el brou a punt d’ebullició i el mantenim calent durant tot el procés de cocció de l’arròs.
  5. Un cop tenim la ceba a punt afegim l’arròs i el sofregim durant 2 minutets sense deixar de remenar.
  6. Al cap de 2 minuts afegim 1/2 got de vi ranci i deixem que evapori l’alcohol.
  7. A continuació anem  afegint el brou només fins a cobrir l’arròs i esperem a que ho absorbeixi per complert sense deixar de remenar ( com si féssim un Risotto). Voldrem que desprengui el midó per donar-li cremositat a l’arròs. Anirem fent aquest pas fins  al final. Els temps de cocció de l’arròs serà entre 15-18 minuts aproximadament.
  8.  Quan portem 10 minuts de cocció afegim tots els bolets tallats com més ens agradi i li afegim les castanyes i els anacards. Seguim removent l’arròs i rectifiquem de sal.
  9. I ara ve  el toc que us farà triomfar amb l’arròs cremós amb bolets i castanyes. Quan quedin uns 2 minuts, que l’arròs està quasi fet, afegim la mantega, una mica de pebre i l’aigua d’hidratar els ceps. D’aquesta aigua afegirem la quantitat que nosaltres vulguem fins obtenir la textura de cremositat que més ens agradi.

Aquest arròs cremós amb bolets i castanyes es ben fàcil de fer i sorprendrà als convidats que portem a casa. Aquesta recepta ens permet girar-la una mica i transformar-la en risotto de bolets i castanyes afegint una mica de nata o més mantega i formatge parmesà al final. Podem agafar la base d’aquesta recepta i si li afegim tomàquet, farigola, romaní  i conill a trossos al sofregit la podem transformar en un arròs de muntanya de tardor,…. en fi, que ens escalfem i podriem estar fins demà donant idees,….això ja depèn de vosaltres, deixeu córrer la  imaginació a la cuina!!

Totes les receptes relacionades amb el repte de Novembre dels Germans Torres del cooking the chef les podeu veure a Cooking the chef/hermanos Torres

SALUT I BON MENJAR!!

Eiiii, no marxeu sense veure això ehhh 🙂