Arròs cremós de bolets i castanyes, amb aquesta recepta ens estrenem en un petit projecte de l’Abril de April’s Kitch i de l’Aisha de La cocina de Aisha. Elles ens proposen un cuiner/ra reconegut i tots els participants busquem informació sobre aquests xefs i fem una recepta d’ells o inspirada en ells. D’aquest projecte en diuen cooking the chef .
Dit tot això ens estrenem aquest mes amb els Germans Torres, un tàndem de cuiners d’alçada, però no només pel fet que últimament estan aconseguint reconeixement a nivell mundial si no perquè la seva cuina es crea i es realitza al Dos Cielos, un restaurant a la planta 24 de l’hotel Meliá Barcelona Sky.
En aquesta ocasió hem escollit un plat que vàrem veure en un reportatge del programa «els fogons de la Lali» de BTV a la cuina del Dos Cielos amb en Sergio Torres i que va de maravella amb l’època en que estem, la tardor. Ells ens portaven un arròs cremós amb bolets i fruits verds, i nosaltres l’hem adaptat al nostre gust amb el nostre toc.
INGREDIENTS PER FER ARRÒS CREMÓS AMB BOLETS I CASTANYES ( per a 4 persones):
- 400g d’arròs bomba
- 1 ceba
- 1/2 got de vi ranci
- 2L de brou d’escudella (es pot fer servir brou de verdures o de pollastre)
- 20-30 castanyes
- 1 grapat d’anacards
- 50g de mantega
- 80 g de rossinyols
- 80g de trompetes de la mort
- 15g de ceps deshidratats
- 80g de barreja de bolets petitons
- sal, oli i pebre
ELABORACIÓ PER FER ARRÒS CREMÓS AMB BOLETS I CASTANYES:
- En primer lloc posem a hidratar els ceps en un bol amb aigua durant 1 hora o més.
- Fem un tall a les castanyes i les posem en un bol amb tapa cobertes d’aigua. Les portem al microones a màxima potència durant 15-20 minuts. Un cop passat aquest temps les traiem i les pelem ( les deixem refredar una mica, però les hem de pelar quan encara estiguin ben calentetes). Les reservem.
- Posem una olla al foc amb una mica d’oli i coem una ceba tallada en trossets petits durant uns 25- 30 minuts per tal d’obtenir una ceba caramel.litzada. Hem d’anar afegint una mica de brou a la ceba perquè no se’ns cremi. ( Hem de tenir paciència per fer la ceba però, feu-me cas que el resultat final serà un altre).
- Portem el brou a punt d’ebullició i el mantenim calent durant tot el procés de cocció de l’arròs.
- Un cop tenim la ceba a punt afegim l’arròs i el sofregim durant 2 minutets sense deixar de remenar.
- Al cap de 2 minuts afegim 1/2 got de vi ranci i deixem que evapori l’alcohol.
- A continuació anem afegint el brou només fins a cobrir l’arròs i esperem a que ho absorbeixi per complert sense deixar de remenar ( com si féssim un Risotto). Voldrem que desprengui el midó per donar-li cremositat a l’arròs. Anirem fent aquest pas fins al final. Els temps de cocció de l’arròs serà entre 15-18 minuts aproximadament.
- Quan portem 10 minuts de cocció afegim tots els bolets tallats com més ens agradi i li afegim les castanyes i els anacards. Seguim removent l’arròs i rectifiquem de sal.
- I ara ve el toc que us farà triomfar amb l’arròs cremós amb bolets i castanyes. Quan quedin uns 2 minuts, que l’arròs està quasi fet, afegim la mantega, una mica de pebre i l’aigua d’hidratar els ceps. D’aquesta aigua afegirem la quantitat que nosaltres vulguem fins obtenir la textura de cremositat que més ens agradi.
Aquest arròs cremós amb bolets i castanyes es ben fàcil de fer i sorprendrà als convidats que portem a casa. Aquesta recepta ens permet girar-la una mica i transformar-la en risotto de bolets i castanyes afegint una mica de nata o més mantega i formatge parmesà al final. Podem agafar la base d’aquesta recepta i si li afegim tomàquet, farigola, romaní i conill a trossos al sofregit la podem transformar en un arròs de muntanya de tardor,…. en fi, que ens escalfem i podriem estar fins demà donant idees,….això ja depèn de vosaltres, deixeu córrer la imaginació a la cuina!!
Nunca se me había ocurrido añadirle castañas al arroz, pero a ti te ha quedado genial, junto a las setas un plato rico y de lo más otoñal.
B7ssss
Gracias Carmen, queríamos darle el toque otoñal.
UN plato muuy otoñal, debe de estar riquísimo!!
La verdad es que da gusto comerse este plato viendo como caen las hojas desde la ventana del comedor. Gracias.
Molt bo.
Gràcies Montse,…ho era!!
Muy rico e interesante, nunca lo hubiera creido: ¡Castañas en el risotto! En cuanto pueda lo probaré. Por cierto yo también escogí castañas en este reto y también mezcladas con setas. ¿No es inclreible?
mi blog: mariapatatafria https://mariaberenjena.wordpress
Gracias Maria, nos gusta jugar con los productos de temporada. Un saludo!!
Ohhh quin platàs heu fet! Un arròs deliciós i 100×100 de tardor. Una pregunta, les castanyes creieu que servirien unes d’aquetes que ja venen cuites? Es que en tinc una bossa a casa i mai se on fer-les servir 😉
Heu entrat per la porta gran, us felicito.
Un petó
Blanca
Hola Blanca, gràcies pel comentari. Hi tant que poden servir aquestes castanyes. mentres estiguin una mica cuites.
la pinta és espectacular, m’has creat una necessitat de fer-ho!! enhorabona, es veu de fàbula
un petó
Gràcies Hirma. Quan ho fagis t’encantarà!! Salutacions
Quin luxe d’arròs.
Espectacular!
Ptnts
Glòria
Gràcies Gloria. estava boníssim!!.
Salutacions.
M’agradat molt aquesta combinació de ingredients.
Ens trovem la propere. Petons
Gràcies !! Combinacions de tardor per un arròs cremós.
Salutacions.
Con lo arrocera que soy yo, este plato me lo guardo ahora mismo en la carpeta de pendientes porque la combinación es muy atractiva. Enhorabuena por la elección.
Besos