RECEPTA DE PEUS DE PORC A LA CATALANA

recepta de peus de porc a la catalana

Enceneu els fogons, esmoleu els ganivets i….a preparar aquesta recepta de peus de porc a la catalana!!

 

Una cassola catalana d’allò més espectacular, una recepta de peus de porc a la catalana i amb bolets (Ceps) on no podreu parar de sucar-hi pa. Són unes quantes hores de xup xup però el resultat val molt la pena.

 Sóc un fan incondicional dels peus de porc i,… restaurant que vaig peus que em demano. Ara amb aquest guisat fet a casa ja no hauré d’esperar.

La salsa que fem en aquesta recepta i que acompanyaran als peus és contundent però és un escàndol, ja que l’aigua d’hidratar els ceps el farem servir per fer la picada, aneu obrint el vi !!

Us deixem també la video-recepta per que no us perdeu cap detall…. i ja sabeu el que es diu “si t’ha agradat el nostre video subscriu-te al nostre canal i comparteix” 🙂

INGREDIENTS PER FER LA RECEPTA DE PEUS DE PORC A LA CATALANA:

  • 4 peus de porc
  • salmorra (1 litre d’aigua + 100 gr de sal)
  • 40g de llard
  • 4 cebes
  • 3 grans d’all
  • 2 fulles de llorer
  • 120g de vi ranci
  • 1 culleradeta de pebre vermell fumat (pimentón de la Vera picant)
  • 4 tomàquets madurs
  • unes branquetes de farigola i romaní
  • 1/2 branca de canyella
  • 1 litre de caldo d’escudella
  • 1 litre de caldo de pollastre
  • 50g de ceps deshidratats
  • Oli i sal

Picada:

  • 30 gr d’ametlla torrada, 20 gr d’avellana torrada, 1 galeta Maria, 2 rajoles de xocolata 85% mínim, 4 grans de pebre negre, aigua per deshidratar els ceps.

ELABORACIÓ PER FER LA RECEPTA DE PEUS DE PORC A LA CATALANA:

  1. El primer que farem serà preparar una salmorra amb 100gr de sal dissolts en un litre d’aigua. La posarem en un recipient i ficarem els peus. Ho taparem i ho deixarem a la nevera durant dues hores.
  2. Passat aquest temps traurem els peus i els esbandirem amb aigua corrent i els eixugarem amb paper de cuina.
  3. En una cassola posem una mica d’oli i posem els peus amb el tall cap a baix. Quant estiguin marcats li donarem la volta. Així amb tots i els reservarem.
  4. Un cop tinguem lliure la cassola tornarem a posar un raig d’oli i afegirem el llard. Un cop desfet afegirem la ceba ben picada, el llorer i els alls prèviament esclafats. Anirem cuinant a foc suau fins que la ceba quedi marroneta.  Per tal de no afegir més oli del que cal, anirem tirant aigua o caldo si veiem que vol enganxar-se. Ho cuinarem durant uns 30-40 minuts.
  5. Ara tocarà afegir el vi ranci. Deixarem que s’evapori l’alcohol i afegirem el pebre vermell fumat “Pimentón de la Vera”. Donarem 4 voltes i de seguida tirarem el tomàquet ratllat. Al mateix temps afegirem la canyella i les herbes aromàtiques. Integrarem bé tot i ho taparem. Ho deixarem fins que l’aigua del tomàquet s’hagi evaporat i quedi ben concentrat.
  6. En aquest moment retirarem la canyella perquè només volem un toc subtil. Incorporarem els peus a la cassola i li tirarem els 2 litres de caldo. Ho deixarem tapadet cuinant-se durant 4 hores a foc suau però que faci xup-xup. Mentrestant haurem de fer altres preparacions que expliquem a continuació.
  7. Anirem hidratant els ceps. Per això necessitarem 1 litre d’aigua per 50gr de ceps. Ficarem els ceps a l’aigua i ho deixarem dues hores com a mínim. L’aigua d’hidratar el ceps no la llençarem perquè la farem servir després.
  8. Just quan hagi passat una hora de cocció donarem la volta als peus. Veurem que s’han encongit una mica. Ara els manipularem millor. Ho tornarem a tapar i deixarem que continuï avançant.
  9. Quan els peus portin unes tres hores de cocció serà el moment d’afegir els ceps hidratats. Tornarem a tapar i que vagi fent.
  10. Ara farem la picada. En un got per triturar posarem tots els ingredients i afegim uns sis cullerots de l’aigua d’hidratar els ceps que tindrem reservada. Triturarem tot i ho afegirem a la cassola quan quedin 30 minuts per finalitzar la cocció (4H). Farem unes voltes per integrar-ho tot i taparem per últim cop.
  11. Passades les quatre hores comprovarem que els peus estan ben fets clavant un ganivet a la part amb més carn. Si estan ben fets tancarem el foc i ho deixarem reposar una mitja hora o més. I si podeu deixar-ho per l’endemà , millor. Aquest tipus de guisats millora molt d’un dia per l’altre.

Ara ja podeu anar a comprar el pa i agafar un tovalló per que no podreu parar de sucar pa i llepar-vos els dits amb aquesta recepta de peus de porc a la catalana !!

Salut i bon menjar!

Eiiiii, no marxis sense veure aquestes receptes també ehhh:

conill-amb-samfaina

Conill amb samfaina

cua de bou 1

Cua de Bou amb bolets

escudella-i-carn-d'olla

Escudella i carn d’olla

Eiiii, no marxeu sense veure això ehhh 🙂