ROSTIT CATALÀ

rostit català
Rostit català

Aquesta recepta la podem anomenar  rostit català, però també de Festa major, de nadal, de pagès, a la catalana, de la iaia, de carn,.. això si acompanyat de prunes i pinyons.  És una recepta de cuina tradicional on la podrem aprofitar per fer canelons.

Ens encanta fer la cuina de sempre, la de tota la vida, la de les àvies,… és un plaer cuinar-les i menjar-les !! 

Us deixem la videorecepta del Rostit català del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall, i  si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

 

Ingredients per fer la recepta (per a 4-5 persones):

  • 1/2 Pollastre de pagès
  • 1/2 Conill 
  • 2 Botifarres 
  • 500g de Cebetes
  • 125g de Pastanagues baby
  • 2 Tomàquets de branca
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Branqueta de Canyella
  • 4 grans d’all
  • 400g de Prunes
  • 200ml de vi ranci
  • 6 Patates
  • 100g de Pinyons
  • Farigola, Romaní, Orenga, sal i Pebre

Com fer un bon rostit català:

  1. Salpebrem els trossos de carn per els dos costats.
  2. Daurem els grans d’all per aromatitzar l’oli i un cop fet els traurem.
  3. Si teniu una mica de llard, li podeu posar una miqueta,…això serà un plus.
  4. Posem els trossos de carn a la cassola per marcar-los. Ho fem per els dos costats i els reservem.
  5. Afegim una mica més d’oli i incorporen les verdures amb les fulles de llorer i la canyella. Les daurem.
  6. Afegim el pollastre i incorporen una mica de brou de pollastre. Ho deixem rostir 1 hora a foc mig.
  7. Hem de donar la volta al pollastre molt sovint. Anem hidratant el pollastre amb brou per tal de que no se sequi.
  8. Mentrestant posem les prunes en un bol i li tirem el vi ranci. Ho barregem i ho reservem.
  9. Passat l’hora de rostit afegim el conill. Sacsegem la cassola i afegim una mica més de brou de pollastre.
  10. Afegim un grapat de farigola i romaní.
  11. Ho deixem rostint 30 minuts més.
  12. Per altre banda, tallem les patates per la meitat i les posem a una safata de forn a sobre d’una reixa.
  13. Li posem sal, pebre, orenga i afegim aigua a la safata per aportar humitat.
  14. Les fiquem al forn a 200 ºC durant 30 minuts.
  15. Passat aquest temps les traiem i li tirem un raig d’oli d’oliva per sobre.
  16. Quan hagin passat els 30 minuts de l’incorporació del conill afegim les botifarres.
  17. Tirem el vi ranci que tenim amb les prunes i flamegem.
  18. Afegim les prunes a la cassola, tapem i seguim rostint 20 minuts més.
  19. Passats aquest minuts afegim els pinyons torrats.
  20. Uns moviments de hula-hop i ja tenim la recepta!

La recepta de rostit català és un d’aquests plats que s’han de compartir amb amics i familiars. A part  de poder fer uns bons canelons, si en sobra podeu fer també unes bones croquetes de rostit,… buaaa.

Si voleu una alternativa a aquesta recepta també podeu fer la recepta de Conill amb samfaina.

Salut i bon menjar!!