Una recepta de cuina tradicional per saber com fer mandonguilles amb sípia, patates i pèsols a la cassola, totalment casolanes i amb un toc a la catalana, afegint xocolata a la picada. No són les de Nandu Jubany però ens podem acostar, no? 🙂
Ens encanta fer la cuina de sempre, la de tota la vida, la de les àvies,… és un plaer cuinar-les i menjar-les !!
Us deixem la videorecepta de les mandonguilles amb sípia del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall, i si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.
Ingredients per fer la recepta (per a 5-6 persones):
- 500g de carn picada de vedella
- 400g de carn picada de porc
- 100g de carn picada de cansalada viada
- 2 ous
- 3 llesques de pa de motlle
- 50ml de vi blanc
- Sípies brutes de 400g/unitat
- 1 tomàquet
- 2 cebes de figueres
- 400g de pèsols
- 1 patata
- 1.6L de brou de peix
- Sal
- Pebre negre
- comí
- Picada: 20 avellanes, 20 ametlles, 2 galetes, 10g de xocolata 85% i 1 melsa de sípia
Com fer mandonguilles amb sípia:
- Remullem el pa de motlle en els ous batuts i reservem
- Barregem les carns afegint una mica de sal, una mica de pebre negre , una mica de comí i una cullerada d’all i julivert picat.
- Avoquem el pa remullat dins les carns.
- Ara farem les mandonguilles, li donarem forma de pilota de la mida que més ens agradi i les passem per farina.
- En una cassola posem força oli a escalfar i procedim a fregir les mandonguilles. Quan agafin un bon coloret les reservarem en una paper de cuina absorbent.
- Traiem l’excés d’oli de la cassola i deixem només una mica per poder fer el sofregit.
- A continuació afegim la ceba tallada a trossets petits, posem una mica de sal i dues fulles de llorer, remenem una mica, tapem i deixem coure durant 15 minuts. Recordeu anar hidratant la ceba amb brou o aigua si veiem que s’enganxa.
- Mentre la ceba va coent, ratllem un tomàquet i tallem la sípia a daus mitjanets. Les melses les reservarem per fer la picada final.
- Un cop passats els 15 minuts de la ceba li afegim el tomàquet ratllat i deixem que evapori l’aigua.
- A continuació afegim 50 ml de vi blanc i esperem a que evapori l’alcohol.
- Immediatament afegim els trossos de sípia, tapem i deixem coure durant uns 5 minuts per que tregui la seva aigua.
- Un cop veiem que ja ha tret l’aigua serà el moment d’afegir brou de peix fins a mig cobrir els trossos de sípia, tapem i deixem fent xup-xup durant 30 minuts. Haurem d’anar afegint brou de peix a mesura que es vagi evaporant.
- Un cop passats els 30 minuts serà l’hora d’afegir les mandonguilles, remenem tot be i li avoquem 1 litre de brou de peix a la cassola. Tapem i deixem fent xup-xup durant 10 minuts.
- Mentre la cassola va fent xup-xup tallem una patata a daus petits i traiem els pèsols del congelador.
- Un cop hagin passat els 10 minuts afegim les patates a la cassola i deixem fent xup-xup durant 10 minuts.
- Passat aquest temps serà l’hora d’incorporar els pèsols i tornem a deixar fent xup-xup durant 10 minuts més.
- Paral·lelament preparem la picada amb avellanes, ametlles, xocolata 85%, dues galetes i una melsa de sípia. Per fer la picada més líquida i que ens permeti integrar-ho bé, afegim una mica de salseta de la cassola dins la picada.
- Quan hagin passat els 10 minuts afegim la picada a la cassola i deixem fent xup-xup els últims 5 minuts.