La recepta de galtes de porc guisades és d’aquelles que no pots parar de sucar-hi pa i a més apte per tot tipus de dents 🙂 ja que queden tan tendres que no fa falta ganivet.
Com ens encanta fer aquest tipus de receptes tradicionals, de les de tota la vida, de xup-xup!!
Us deixem la videorecepta de les galtes de porc guisades del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.
https://youtu.be/RiybxYRO-_k?feature=shared
Ingredients per fer la recepta (per a 4 persones):
- 8 galtes de porc desossades
- 500ml de vi negre
- 500ml de brou de carn
- 4 grans d’all
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes
- 2 tomàquets de pera
- 1 culleradeta de farigola
- 1 culleradeta de romaní
- 1 culleradeta d’orenga
- 1/2 culleradeta d’anís en gra
- 10 grans de pebre negre
- 1/2 branca de canyella
- 3 fulles de llorer
- 400g de barreja de bolets
- Oli, sal i pebre
Com fer Galtes de porc guisades:
- Salpebrarem les galtes de porc
- En una cassola posem una mica d’oli d’oliva i marcarem les galtes. Les reservarem per més endavant.
- Preparem les verdures: esclafem els grans d’all, tallem les pastanagues i els porros a rodanxes, tallarem el pebrot vermell I les cebes a trossos
- Incorporem tota la bressa que hem preparat a la cassola, afegim una mica de sal, unes fulles de llorer i mitja branca de canyella. Tapem i deixem coent durant 15 minuts. De tant anirem hidratant si veiem que s’enganxa.
- Mentre la cassola va fent, moldrem les espècies i ratllarem dos tomàquets
- Quan hagin passat els 15 minuts afegirem les espècies moltes i els tomàquets ratllats, deixarem evaporar l’aigua dels tomàquets uns 5 minutets.
- Ara serà l’hora d’afegir les galtes a la cassola, barregem tota la bressa amb la carn i afegim 500ml de vi negre i 500 ml de brou de carn. Tapem i deixem fent xup-xup suau durant 1 hora.
- Al cap d’una hora traiem els trossos més petits i fins de galtes i els reservem,… la resta deixem fent xup-xup durant 1 hora més.
- Un cop passada la hora extra pel trossos més grans , retirem les galtes que falten.
- Retirem les fulles de llorer i la branca de canyella.
- Triturem el que ens queda a la cassola per tal d’obtenir una bona salseta.
- Tastem la salsa i es possible que s’hagi d’afegir una mica de mel per equilibrar l’acidesa que ha deixat el vi negre.
- Afegim a l cassola les galtes de porc que teníem reservades, barregem, tapem i deixem fent xup-xup suau durant 10 minuts.
- Paral·lelament saltejarem uns bolets.
- Un cop passat els 10 minuts afegim els bolets a la cassola i deixem fent xup-xup durant els últims 5 minuts.