GALTES DE PORC GUISADES A LA CASSOLA

galtes de porc guisades
Galtes de porc guisades

La recepta de galtes de porc guisades és d’aquelles que no pots parar  de sucar-hi pa i a més apte per tot tipus de dents 🙂 ja que queden tan tendres que no fa falta ganivet.

Com ens encanta fer aquest tipus de receptes tradicionals, de les de tota la vida, de xup-xup!!

Us deixem la videorecepta de les galtes de porc guisades del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

https://youtu.be/RiybxYRO-_k?feature=shared

Ingredients per fer la recepta (per a 4 persones):

  • 8 galtes de porc desossades
  • 500ml de vi negre
  • 500ml de brou de carn
  • 4 grans d’all
  • 2 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 culleradeta de romaní
  • 1 culleradeta d’orenga
  • 1/2 culleradeta d’anís en gra
  • 10 grans de pebre negre
  • 1/2 branca de canyella
  • 3 fulles de llorer
  • 400g de barreja de bolets 
  • Oli, sal i pebre

Com fer Galtes de porc guisades:

  1. Salpebrarem les galtes de porc
  2. En una cassola posem una mica d’oli d’oliva i marcarem les galtes. Les reservarem per més endavant.
  3. Preparem les verdures: esclafem els grans d’all, tallem les pastanagues i els porros a rodanxes, tallarem el pebrot vermell I les cebes a trossos
  4. Incorporem tota la bressa que hem preparat a la cassola, afegim una mica de sal, unes fulles de llorer i mitja branca de canyella. Tapem i deixem coent durant 15 minuts. De tant anirem hidratant si veiem que s’enganxa.
  5. Mentre la cassola va fent, moldrem les espècies i ratllarem dos tomàquets
  6. Quan hagin passat els 15 minuts afegirem les espècies moltes i els tomàquets ratllats, deixarem evaporar l’aigua dels tomàquets uns 5 minutets.
  7. Ara serà l’hora d’afegir les galtes a la cassola, barregem tota la bressa amb la carn i afegim 500ml de vi negre i 500 ml de brou de carn. Tapem i deixem fent xup-xup suau durant 1 hora.
  8. Al cap d’una hora traiem els trossos més petits i fins de galtes i els reservem,… la resta deixem fent xup-xup durant 1 hora més.
  9. Un cop passada la hora extra pel trossos més grans , retirem les galtes que falten.
  10. Retirem les fulles de llorer i la branca de canyella.
  11. Triturem el que ens queda a la cassola per tal d’obtenir una bona salseta.
  12. Tastem la salsa i es possible que s’hagi d’afegir una mica de mel per equilibrar l’acidesa que ha deixat el vi negre.
  13. Afegim a l cassola les galtes de porc que teníem reservades, barregem, tapem i deixem fent xup-xup suau durant 10 minuts.
  14. Paral·lelament saltejarem uns bolets.
  15. Un cop passat els 10 minuts afegim els bolets a la cassola i deixem fent xup-xup durant els últims 5 minuts.

Amb aquesta recepta de galtes de porc guisades a la cassola deixareu als vostre convidats impresionats de lo tende que queda la carn. Si voleu una alternativa a aquesta recepta també podeu fer la recepta de fricandó de vedella amb bolets.

Salut i bon menjar!!