FRICANDÓ DE VEDELLA AMB BOLETS

fricandó de vedella amb bolets
Fricandó de vedella amb bolets

Aquest Fricandó de vedella amb bolets  és una recepta de cuina tradicional catalana fàcil de fer, una recepta de xup xup sense pressa.

Aquesta és una recepta de les de tota la vida, de les que anomenen cuina de la iaia. Amb un grapat de bolets i unes herbes del bosc aromatitzarem la cassola,… i la cuina.

Us deixem la videorecepta del Fricandó de vedella amb bolets del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

Ingredients per fer la recepta (per a 5-6 persones):

  • 1300g de bistec de vedella ( 14 talls) (millor llata, però el dia de la recepta no en teníem)
  •  50g de llard de porc
  • 150g d’oli d’oliva
  • 1 branca d’api
  • 1 Porro
  • 4 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 fulles de llorer
  • 4 grans d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • 100mL de vi ranci
  • Farina
  • 1.5L de brou d’escudella
  • Farigola, romaní, anís en gra, pebre negre, orenga i nou moscada –
  • 150g de Rossinyols
  • 150g de Trompetes de la mort
  • 150g de Camagrocs

Com fer Fricandó de vedella amb bolets:

  1. Començem tallant la branca d’Api, el porro, les dues cebes i una pastanaga a cuadradets petits i reservem
  2. Les altres tres pastanagues les tallem a rodanxes i reservem.
  3. Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem, tot treient l’excés de farina que pogui quedar.
  4. En una cassola afegim el llard de porc i esperem que es fongui, inmediatament incorporem  un bon raig d’oli d’oliva.
  5. Fregim els trossos de vedella i els reservem.
  6. Treiem l’excés d’oli i llard de la cassola per poder fer el sofregit.
  7. A continuació incorporem tota la bressa que havíem tallat abans, excepte les rodanxes de pastanaga juntament amb el llorer i els grans d’all esclafats.
  8. Afegim una mica de sal, remenem, tapem i deixem coent durant 15 minuts. Anirem afegint una mica d’aigua o brou al sofregit si veiem que s’enganxa.
  9. Un cop passat els 15 minuts afegim les rodanxes de pastanaga, donem 4 voltetes, tornem a tapar i deixem 15 minuts més.
  10. Mentre va coent, moldrem en un morter les espècies ( farigola, romaní, orenga,anís en gra, pebre negre i nou moscada).
  11. Passat els 5 minuts, afegim dues cullerades de les espècies moltes i 2 tomàquets ratllats.
  12. Remenem una mica i deixem que s’evapori l’aigua dels tomàquets durant 5 minutets.
  13. Ara, incorporem el vi ranci i esperem a que s’evapori l’alcohol.
  14. Un cop evaporat l’alcohol incorporem els talls de vedella i el brou d’escudella calentet.
  15. Tapem i deixem fent xup xup suau durant 1 hora.
  16. Mentrestant saltegem en una paella els bolets i reservem.
  17. Un cop hagi passat 1 hora de xup xup incorporem els bolets a la cassola i una mica més de brou si veieu que li falta.
  18. Tornem a tapar i deixem fent xup xup una altre hora més a foc suau.
  19. Anirem remenat de tant en tant.
  20. Un cop passat el temps de xup xup, tastem i rectifiquem d’allò que creiem que falta, (sal, pebre negre, espècies,…).
  21. Si passat el temps de xup xup veiem que li falta consistència a la salsa podem afegir una picada,… a nosaltres no ens ha fet falta.

Amb aquesta recepta de Fricandó de vedella amb bolets deixareu els vostres convidats impressionats i si podeu aguantar, millor menjar-la al dia següent. Si voleu una altrenativa a aquesta recepta també podeu fer la recepta de estofat de vedella amb bolets i patates.

Salut i bon menjar!