ESTOFAT DE VEDELLA AMB BOLETS I PATATES, UNA RECEPTA FÀCIL DE FER.

estofat de vedella

Aquest estofat de vedella és una recepta tradicional, de tota la vida,… amb el nostre toc, clar. Començant amb un sofregit clàssic i acabant amb una picada de fruits secs i xocolata,……. i el toc de la mantega que el fa més brillant.

Ens encanten les receptes de cassola, les de Diumenge, d’aquelles que et conviden a no parar de sucar pa. Aquelles receptes que feia la iaia i sempre esperaves a que tornes a fer. Doncs aquest estofat de vedella és un d’aquests plats de memòria gastronòmica familiar.

Us deixem la videorecepta de l’estofat de vedella del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

Ingredients per fer la recepta ( per 4 persones):

  • 800g de Vedella per estofar
  • 300g de Ceba
  • 100g de pebrot verd
  • 200g de Tomàquet triturat
  • 150g de Rovellons
  • 500g de Patates ( ens agraden molt 🙂 )
  • 1 pastanaga
  • 800mL de Brou de carn + 200mL per anar hidratant la ceba
  • 4 grans d’All
  • 1 Farcellet d’herbes
  • 75mL de Vi ranci
  • 150mL de Vi negre ( nosaltres hem fet servir un Reserva)
  • 40g de Mantega
  • 6 Avellanes
  • 6 ametlles
  • 10g de xocolata 85%
  • Oli, Sal i Pebre

Com fer la recepta d’Estofat de vedella amb bolets i patates:

  1. Posem oli en una cassola a escalfar i a continuació fregirem els grans d’all per tal d’aromatitzar l’oli. Un cop daurats els retirarem de la cassola.
  2. En la mateixa cassola afegim la carn de vedella tallada a daus, la salpebrem i la marquem. La deixem cuinant fins que veiem que està ben segellada i després la reservem en un recipient.
  3. A continuació afegim la ceba i el pebrot verd que prèviament haurem tallat en trossets ben petits juntament amb el farcellet d’herbes i començarem a cuinar-ho. Ho tapem i deixem cuinant uns 20 minuts a foc mig fins tenir la ceba ben marroneta. Haurem d’anar hidratant amb una ica de brou o aigua per que no s’enganxi a la cassola.
  4. Un cop tenim la ceba marroneta afegim el vi ranci i deixem evaporar l’alcohol.
  5. A continuació afegim el tomàquet triturat i deixem uns 5 minuts per concentra-ho.
  6. Seguidament afegim la carn de vedella que teníem reservada i donarem unes voltetes per integra-ho tot.
  7. Immediatament incorporem el vi negre i deixem evaporar l’alcohol durant 5 minuts.
  8. Ara serà l’hora de posar el brou de carn, remenar una mica, tapar i deixar-ho fent xup xup suau durant 1 hora i 15 minuts.
  9. Mentre estem fent el xup xup de la cassola, saltejarem els rovellons, escapcem les patates i tallem a rodanxes la pastanaga.
  10. Un cop hagi passat el temps de xup xup afegirem les patates, la pastanaga i els rovellons saltejats. Seguirem fent xup xup durant 20 minuts…. aquest estofat de vedella ja està deixant el seu aroma a la cuina :).
  11. Durant aquests 20 minutets, farem la picada amb les avellanes, les ametlles i la xocolata. Ho deixarem bastant picadet.
  12. Un cop passat aquests 20 minuts afegim la picada i deixem 5 minuts més.

Nota: És important mantenir la cassola tapada durant tots els temps de xup xup.

Últimament ens estem aficionant a les receptes tradicionals com aquesta o com atres que tenim com el pollastre a la catalana o la recepta de peus de porc , que hi farem!!

Sabem que no us podreu resistir a «fotre-li» queixelada a aquest estofat de vedella, però si espereu fins al dia següent encara estarà més bo. I si no podeu, deixeu unes horetes al menys :). Ja podeu anar a buscar un bon pa de pagès, per que no us podreu resistir de sucar-hi pa .

Salut i bon menjar!!