pollastre a la catalana rostit
Avui ens venia de gust fer la recepta de pollastre a la catalana rostit amb prunes ,un d’aquelles cassoles que feia la iaia els diumenges ,ple d’aromes i amb salseta per sucar-hi pa.
Gairebé 2 hores i mitja de rostit durant tot el procés però la iaia sempre ho deia les coses es fan poc a poc i amb bona lletra. Unes prunes i unes pastanagues acompanyen a un pollastre de pagès rostit que neda durant 90 minuts en un mar d’aromes, repeteixo, per sucar-hi pa.
Us deixem també la video recepta per que us sigui més fàcil,…. i ja sabeu si us agrada el video “subscriu-te al nostre canal de youtube”!!
INGREDIENTS PEL POLLASTRE A LA CATALANA ROSTIT AMB PRUNES (4 persones amb gana o 6 sense molta gana):
- 1 Pollastre de pagès de mínim 2 kg tallat
- 50 g. de llard( o mantega)
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 2 pastanagues
- 1 cap d’alls
- 1 farcellet d’herbes
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 250g. de prunes
- 100mL de conyac o brandi
- 100mL de vermut
- Pebre, sal, canyella, orenga i oli
Per la picada:
- 2 llesques de pa
- 2 rajoletes de xocolata mín. 85% cacau
- 8 avellanes
- 8 ametlles
- 1 culleradeta d’orenga
ELABORACIÓ PER FER POLLASTRE A LA CATALANA ROSTIT AMB PRUNES:
- Posem en remull les prunes amb el brandi i el vermut.( Ho deixarem mínim 1 hora per hidratar-se bé).
- En una cassola afegim un mica d’oli i llard ( o bé mantega).
- Salpebrem els trossos de pollastre i els daurem , Reservem.
- Retirem tot el greix de la cassola i ens quedem només el necessari per coure les verdures.
- Tallem les cebes en trossets i les pastanagues en rodones, les afegim a la cassola amb una mica de sal, el cap d’alls,el farcellet d’herbes, la branca de canyella, la de farigola i la de romaní.
- Ho deixarem coure uns 30 minuts a foc suau afegint una mica d’aigua cada vegada que ho necessiti per confitar-ho bé sense que s’enganxi o es cremi.
- Retirem les branques de farigola i romaní
- A continuació afegim els tomàquets tallats molt finets i deixem evaporar tota l’aigua que tenen.
- Ara serà l’hora d’incorporar el pollastre a la cassola , afegir el brandi i el vermut que teníem amb les prunes i flamejar per evaporar tot l’alcohol.
- Un cop ha marxat l’alcohol afegim aigua just fins cobrir el pollastre.
- Deixem coure durant 90 minuts a foc molt suau, just quan arrenqui el bull matenir-ho.
- 30 minuts abans d’acabar afegim la picada i rectifiquem de sal.
- 15 minuts abans de acabar incorporem les prunes.
Pingback: POLLASTRE AMB PRUNES COM HO FEIA LA IAIA -
Pingback: CONILL amb SAMFAINA _ Recepta per sucar molt pa
Pingback: Macarrons gratinats al forn amb beixamel de formatge
Aquest missatget és per felicitar-vos per totes les vostres receptes. Són PERFECTES. Moltes gràcies!
PS:
Us volia fer una pregunta, però, quan dieu rajoletes de xocolata, us referiu a 2 preses?