POLLASTRE A LA CATALANA ROSTIT AMB PRUNES

pollastre a la catalana rostit

pollastre a la catalana rostit

Avui ens venia de gust fer la recepta de pollastre a la catalana rostit amb prunes ,un d’aquells plats que feia la iaia els diumenges ,ple d’aromes i amb salseta per sucar-hi pa.

Gairebé 2 hores  i mitja de rostit durant tot el procés però la iaia sempre ho deia les coses es fan  poc a poc i amb bona lletra. Unes prunes i unes pastanagues acompanyen a un pollastre de pagès rostit que neda durant 90  minuts en un mar d’aromes, repeteixo, per sucar-hi pa.

Us deixem també la video recepta per que us sigui més fàcil,….  i ja sabeu si us agrada el video “subscriu-te al nostre canal de youtube”!!

INGREDIENTS PEL POLLASTRE A LA CATALANA ROSTIT AMB PRUNES (4 persones amb gana o 6 sense molta gana):

  • 1 Pollastre de pagès de mínim 2 kg tallat 
  • 50 g. de llard( o mantega)
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 2 pastanagues
  • 1 cap d’alls
  • 1 farcellet d’herbes
  • 1 branca de farigola 
  • 1 branca de romaní
  • 250g. de prunes
  • 100mL de conyac o brandi
  • 100mL de vermut
  • Pebre, sal, canyella, orenga i oli

Per la picada:

  • 2 llesques de pa
  • 2 rajoletes de xocolata mín. 85% cacau
  • 8 avellanes
  • 8 ametlles
  • 1 culleradeta d’orenga

ELABORACIÓ PER FER POLLASTRE A LA CATALANA ROSTIT AMB PRUNES:

  1. Posem en remull les prunes amb el brandi i el vermut.( Ho deixarem mínim 1 hora per hidratar-se bé).
  2. En una cassola afegim un mica d’oli i llard ( o bé mantega).
  3. Salpebrem els trossos de pollastre i els daurem , Reservem.
  4. Retirem tot el greix de la cassola i ens quedem només el necessari per coure les verdures.
  5. Tallem les cebes en trossets i les pastanagues en rodones, les afegim  a la cassola amb  una mica de sal, el cap d’alls,el  farcellet d’herbes, la branca de canyella, la de farigola i la de romaní.
  6. Ho deixarem coure uns 30  minuts a foc suau afegint una mica d’aigua cada vegada que ho necessiti per confitar-ho bé sense que s’enganxi o es cremi.
  7. Retirem les branques de farigola i romaní
  8. A continuació afegim els tomàquets tallats molt finets i deixem evaporar tota l’aigua que tenen.
  9. Ara serà l’hora d’incorporar el pollastre a la cassola , afegir el brandi i el vermut que teníem amb les prunes i flamejar per evaporar tot l’alcohol.
  10. Un cop ha marxat l’alcohol afegim aigua just fins cobrir el pollastre.
  11. Deixem coure durant 90 minuts a foc molt suau, just quan arrenqui el bull matenir-ho.
  12. 30 minuts abans d’acabar afegim la picada i rectifiquem de sal.
  13. 15 minuts abans   de acabar incorporem les prunes.

NOTA: No us oblideu de comprar pa, ho trobareu a faltar!

SALUT I BON MENJAR!!