PATATES AL FORN AMB HERBES AROMÀTIQUES

patates al forn

 A qui no li agraden les patates? A casa nostra acostumem a fer-les al forn i així evitem utilitzar massa oli i son més saludables.

Aquestes patates al forn són un acompanyament genial per arrodonir un menú de carn o peix o, fins i tot, per fer-les com un plat de picar.

Us deixem la videorecepta de les patates al forn del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.

 

Voleu saber com les fem? Som-hi!

Ingredients per fer la recepta:

  • 1,5 Kg de patates
  • 50 gr de mantega
  • Sal, pebre, pebre vermell de la vera, romaní, farigola, orenga, llorer…
  • 2 grans d’alls
  • Oli

Com fer la recepta de patates al forn amb herbes aromàtiques:

  1. El primer que farem serà posar el forn a preescalfar a 200º amb escalfor a dalt i a baix.
  2. Rentarem molt bé les patates i un cop netes les tallarem a mitges llunes.
  3. Un cop tallades les posarem a una font apta per forn. Li tirarem un raig d’oli per sobre i afegirem les espècies.
  4. A continuació tallarem la mantega a dauets i li posarem per sobre.
  5. Esclafarem els alls (li donarem un cop) i els incorporarem a les patates.
  6. Ho barrejarem tot molt bé per a que totes les patates s’impregnin de les espècies i la resta d’ingredients.
  7. Ho ficarem al forn i quan passin 15 minuts traurem la font i donarem unes voltetes per barrejar bé les patates. Ho tornarem a ficar i ho deixarem 15 minuts més.
  8. Cada forn és un món així que haureu d’ajustar el temps, si cal.
  9. Quan hagin passat els 30 minuts traurem les patates del forn definitivament i taparem la font amb paper d’alumini durant uns 10 minuts. Aquesta escalfor pròpia farà que estiguin tovetes.

Doncs ja tenim les nostres patates al forn amb herbes aromàtiques més saludables!

A part de ser un aperitiu deliciós, pot ser un bon acompanyament per receptes amb salseta com el nostre conill amb samfaina o be el nostre pollastre a la catalana .

Que vagi de gust.

Salut i bon menjar!