A qui no li agraden les patates? A casa nostra acostumem a fer-les al forn i així evitem utilitzar massa oli i son més saludables.
Aquestes patates al forn són un acompanyament genial per arrodonir un menú de carn o peix o, fins i tot, per fer-les com un plat de picar.
Us deixem la videorecepta de les patates al forn del nostre canal de Youtube per no perdre cap detall. I ja sabeu, si us agrada el video li podeu donar un m’agrada i us podeu subscriure al nostre canal per no perdre-us cap recepta.
Voleu saber com les fem? Som-hi!
Ingredients per fer la recepta:
- 1,5 Kg de patates
- 50 gr de mantega
- Sal, pebre, pebre vermell de la vera, romaní, farigola, orenga, llorer…
- 2 grans d’alls
- Oli
Com fer la recepta de patates al forn amb herbes aromàtiques:
- El primer que farem serà posar el forn a preescalfar a 200º amb escalfor a dalt i a baix.
- Rentarem molt bé les patates i un cop netes les tallarem a mitges llunes.
- Un cop tallades les posarem a una font apta per forn. Li tirarem un raig d’oli per sobre i afegirem les espècies.
- A continuació tallarem la mantega a dauets i li posarem per sobre.
- Esclafarem els alls (li donarem un cop) i els incorporarem a les patates.
- Ho barrejarem tot molt bé per a que totes les patates s’impregnin de les espècies i la resta d’ingredients.
- Ho ficarem al forn i quan passin 15 minuts traurem la font i donarem unes voltetes per barrejar bé les patates. Ho tornarem a ficar i ho deixarem 15 minuts més.
- Cada forn és un món així que haureu d’ajustar el temps, si cal.
- Quan hagin passat els 30 minuts traurem les patates del forn definitivament i taparem la font amb paper d’alumini durant uns 10 minuts. Aquesta escalfor pròpia farà que estiguin tovetes.
Doncs ja tenim les nostres patates al forn amb herbes aromàtiques més saludables!
A part de ser un aperitiu deliciós, pot ser un bon acompanyament per receptes amb salseta com el nostre conill amb samfaina o be el nostre pollastre a la catalana .
Que vagi de gust.