UN SANT JORDI GASTRONÒMIC

El dia de Sant Jordi és molt important a Catalunya. També li anomenem el “dia del Llibre” o el “dia de la Rosa”. Però a banda de tot el tema cultural, llegenda i costums, (que no vol dir que li treiem importància) a nosaltres el que més ens interessa és el Sant Jordi gastronòmic.

pa de sant jordi

Com hem dit abans  és un dia assenyalat en el que les fleques i les pastisseries dediquen la jornada a fer un homenatge a la llegenda i als motius que la representen. El pa de Sant Jordi representa la senyera, i el pastís de Sant Jordi escenifica un llibre i la rosa.

Parlem del pa. Fa 25 anys que l’Eduard Crespo,  flequer de Barcelona, el va inventar creant un símbol que tothom associa amb aquesta data. Es tracta d’un pa que es fa amb formatge, sobrassada i nous. Es col.loquen les diferents masses amb l’ordre adequat per fer-ho semblar a la senyera, fons groc i quatre barres vermelles.

Voleu veure com ho fa el mestre?

El pastís és rectangular o quadrat  i es fa amb diferents capes de pa de pessic i mantega, fent semblar les fulles d’un llibre. Es decora amb una rosa comestible i a vegades amb xocolata desfeta que serveix per escriure el nom del dia que celebrem, Sant Jordi.

pastis sant jordiImatge extreta del blog de http://magnoliaalacuina.blogspot.com.es/

Actualment també es fan galetes i cupcakes amb motius representatius. Ja sigui el drac, la rosa, un escut o la senyera, els nous temps van adaptant-se a la tradició i es barreja el típic amb el modern utilitzant ingredients i formes que estan de moda, com la pasta fondant per exemple.

rosaDesitgem una molt bona jornada als Jordis i Jordines, i us convidem a gaudir d’aquest dia que fa que cada ciutat es vesteixi de gala i es respiri un ambient molt agradable. I com no podia ser d’una altra manera, fem aquest dia especial a les nostres cuines i escollim el producte gastronòmic de Sant Jordi que més ens vingui de gust!

Au va! Celebrem-ho!

Salut i bon menjar!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *