D’una amanida que vam fer va sobrar pernil d’ànec i he decidit experimentar amb una tonyina fresca a la planxa. És una recepta que al final m’ha sorprès. No et deixa indiferent, … a cada caixalada experimentes diferents contrastos, de vegades la frescor de la ratlladura de la llimona, de vegades aquest puntet de l’all i julivert i altres vegades el saladet exquisit del pernil d’ànec. Tot això barrejat amb el sabor característic de la tonyina i el bròquil.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
- 4 Filets de tonyina fresca
- 1 Bròquil
- 4 Patates
- 1 Paquet de pernil d’ànec
- 1 Llimona
- 2 Alls
- 1 manat de julivert
- Oli i sal
ELABORACIÓ:
- Pelem les patates a rodanxes fines.
- Tallem el bròquil al nostre gust.
- Coem al vapor les patates i el bròquil fins que estiguin al punt. Jo tinc una vaporera de dos pisos amb el que posant el bròquil sobre i les patates sota, aquestes agafen molt gust.Si no teniu vaporera també els podeu bullir.
- Tallem els alls i el julivert molt fi i els piquem en un morter amb una mica d’oli. Reservem.
- Fem la tonyina a la planxa d’1 a 3 minuts com a molt per cada costat, depenent del gruix. Aquest peix si es fa molt deseguida queda sec, aneu en compte!!
- Ara només quedarà emplatar. Jo ho he fet de la següent manera:
- A la base posem les patates amb una mica de sal en escates i ruixem per sobre una mica d’oli amb l’all i julivert.
- A sobre de les patates posem la tonyina i ratllem per sobre pell de llimona.
- Al voltant de la tonyina col · loquem el bròquil i el pernil d’ànec.
- Escampem sal en escates i ruixem amb l’oli d’all i julivert per tot el plat.
I a gaudir s’ha dit!!
SALUT I BON MENJAR!!